Başkan Kavaklıgil müjdeyi verdi, taşkın çayı ıslah ediliyor

featured

Tosya şehir merkezinden geçmekte olan taşkın çayı için yer teslimi yapılarak ıslah çalışması başladı.

Yer tesliminin yapılmasının ardından Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil beraberinde Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, MHP İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Şehrin içerisinden geçmekte olan toplam 4,5 km uzunluğa sahip Tosya Taşkın Çayı’nın 5 milyon TL ye Tarım Orman Bakanlığı bütçesinden yapıldığını belirten Başkan Volkan Kavaklıgil, Belediye Başkanlığı bütçesinden para çıkmadığını söyledi.

Başkan Kavaklıgil konuşmasında; “Ciddi anlamda destek verecek ciddi anlamda rahatlatacak bir çalışmanın müjdesini vermek için toplanmış bulunmaktayız. Allah nasip kısmet ederse yaklaşık 4,5km den oluşan şehir merkezimizin ortasından geçen taşkın çayımızın bakım onarım, eksikliklerinin tamamlanması için yapılan ihalenin teslimatı gerçekleşti. Allah nasip ederse yüklenici firmamızda bugün itibariyle bu çayımızın ıslahı için çalışmalarına başladı” dedi.

Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Devlet Su İşleri Bölge Müdürü İbrahim Bey’e ve ekibine teşekkür eden Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “Tabi bu ihalenin gerçekleşmesinde bu işin yapılmasında çok büyük emek sahibi Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz İbrahim Bey’e, çalışma arkadaşlarına ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.

Yaklaşık 1 yıldır mücadele ettiğimiz, kendisiyle istişarelerde bulunduğumuz bu çalışmanın bugün meyvesini almanın mutluluğu içersindeyiz. Devlet Su İşlerimiz bünyesinde yapılacak olan bu çalışmanın şehrimize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Hak’tan diliyorum.

Çayın bütün zeminin betonla kaplanması ve gerektiği yerlerde de yan duvarları güçlendirme, tamirat, tadilatının yapılarak hem şehir estetiği anlamında hem de taşkın sel felaketi için önlem alabilmek adına şehrimize bu yatırımı kazandırmış bulunmaktayız. Bu mutluluğu hep beraber sizlerle paylaşmak istedik. Neden? Belediye Başkanlığı sürecimiz içerisinde artık şehrimize kalıcı eserlerin, kalıcı yatırımların getirilmesi hususuna hep vurguda bulunmuştuk. Şükürler olsun ki 2021 yılıyla beraber bundan sonraki yıllarda şehrimize bir eser bırakmak için mücadele edeceğiz”  dedi.

Proje değeri 5 milyon TL

Taşkın Çayı Islah Projesinin proje değerinin 5 milyon TL olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “Tarım Orman Bakanlığı bütçesinden karşılanıyor. Tosya Belediye Başkanlığımızın bütçesinden para çıkmayacak. Bunun güzel yanı şu, bazı belediyeler şehirlerinde ıslah çalışması yapıyor. Tabi bunu kendi bütçeleriyle yapıyor. Bizim buradaki amacımız 5 milyon değerinde bir iş ve Tosya Belediye Başkanlığının bu bütçe içerisinde kasasından, cebinden bir kuruş para çıkmadan bu sıkıntılı bu hoş olmayan görüntüyü ortadan kaldırmaya vesile oldu” dedi.

Otogar İhalesi  

Otogar ihalesine de değinen Başkan Volkan Kavaklıgil;  “Bugün çayın betonlanması işiyle devam eden halihazırda kapalı yüzme havuzumuzun %65 lere yapımının ulaşması ve yine şehrimizin en büyük eksikliklerinden bitanesi Tosya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesinin gerçekleşmesi yanında da galericiler sitesi olarak yapımını başlatmış bulunuyoruz.

Yaklaşık otogarımız 7.5 milyon TL bedelle yüklenici firmaya teslimi gerçekleşecek. Buda inşallah nasip olursa şehrimize kazandıracağımız güzel yatırımlardan bitanesi olacak. Bölge Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde onların öncülüğündeki bu hizmet hayırlı uğurlu olsun tekrardan. Sizlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Kavaklıgil; “Bize güvenen bizi destekleyen hemşerilerimize sevgi saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum. Bize inanmaya, bize güvenmeye devam etsinler. Tosyadaki yaşayan bütün hemşerilerimize eşit adil düzende hizmet götürmeye devam edeceğiz. Rabbim inşallah hep birlikte hayırlı işler yapmayı nasip eylesin. Birlik beraberliğimizi bozmasın. Hepinize sevgi saygı muhabbetlerimi sunuyorum. Değerli hemşerilerimizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Başkan Kavaklıgil müjdeyi verdi, taşkın çayı ıslah ediliyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!