Bu Yörenin Enbüyük Ceviz Bahçesini Kurdu

featured

İşte Girişimcilik Ruhu..

Bu Yörenin En büyük Ceviz Bahçesini Kurdu

İlhami Tığlı, Özel İdare Destekli Meyvecilik Projesi kapsamında 32 dönümlük Ceviz Bahçesi kurdu.

Yıllardır İstanbul`da sanayi dalında çalışan İlhami Tığlı bir yakını ile ortak aldığı araziyi düzenleyerek tarım işine girmeyi planlamış. İlçe Tarım Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonucu araziye en uygun olan meyvanın ceviz olduğu anlaşılınca ortaya Abana`nın belkide Kastamonu`nun en büyük ceviz bahçelerinden biri çıkmış oldu.

İlk yıl olmasına rağmen bazı ağaçlarda cevize rastlanılıyor. Tekniğine uygun olarak dikilen ceviz fidanlarının arasını değerlendirmek için  kuru fasulye diktiğini belirten İlhami Tığlı ” Ben ve çocuklarım köyü seviyoruz. Köyde bir uğraşımız bir yatırımımız olsun dedik. Akrabam Bayram Uzun ile birlikte böyle bir bahçe kurduk. İmkanı olan vatandaşlarımızı köylerine sahip çıkmalarını bir şeyler yapmalarını öneriyorum ” dedi.

İlhami Tığlı ayrıca, kendilerine her konuda destek olan Tarım İlçe Müdürlüğüne de teşekkür etti.

İlçe Tarım Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden Mustafa Çapkan ” İlhami Tığlı, geçen yıl da kendi imkanları ile diktiği ceviz bahçesi ile toplam 40 dönüm ceviz bahçesi  ile önemli bir ceviz yetiştiricisi oldu. Ceviz Meyvesini değerlendirmede bir sorun yok. Gelecek nesiller için de iyi bir gelir kapısı ” dedi.

abana haber

Bu Yörenin Enbüyük Ceviz Bahçesini Kurdu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!