Çukur Yayla Şenlikleri Sabaha Kadar Sürdü

featured

 

Çukur Yaylası Şenlikleri sabaha kadar sürdü!

Ülke genelinde yaz aylarında yapılan ve çevre köylerle gurbetteki halkın kaynaştığı şenliklerin sonuncusu Tosya İlçesine 25 km. uzaklıkta bulunan 1850 metre rakımlı Çukur Köyü’nde yaşandı.

Merkezi İstanbul’da bulunan Tosya Çukur Köyü Yardımlaşma ve Kültür Sanat Şenliklerinde yapılan eğlence programı sabahlara kadar sürdü. İstanbul ve Anadolu sahnelerinin yetenekli isimlerinin katıldığı müzik eğlence programlarında halk sabah saatlerine kadar eğlendi.

Dernek Başkanı Nuri Kılıç öncülüğünde yapılan ve geçen yılın Şenlik Ağası Aykut Asil ile 1998 yılı şenlik ağası İsmail Çivici’nin yanısıra Köy Muhtarı Ahmet Yağcı öncülüğünde düzenlenen şenliklerde konuklara etli pilav ve keşkek ikram edildi.

Tosya Çukur Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Nuri Kılıç “Görüldüğü üzere her yıl biraz daha artan ilgi ve sevgi karşısında bizler mutlu oluyoruz, geçtiğimiz yıllarda gece 01 ile 02 arasında biten şenliklerimizin sabaha kadar sürüyor olması ile önümüzdeki yıllarda bu şenliklerin yapıldığı alanda eğlenceye katılan konuklarımızın kahvaltılarını vererek dağıtacağız. Biz burada insanlarımızın yakınlarını ziyaret etmeleri ile köyler arasındaki diyalogu sağlama amacı ile bu organizasyonu gerçekleştirdik. Davetimize 33 köy muhtarı ve ihtiyar meclisi üyesi katıldı. Bazı iktidar ve muhalefet mensubu siyasilerimizde şenliğimize onur konuğu oldular” dedi.

(İŞ)

Çukur Yayla Şenlikleri Sabaha Kadar Sürdü

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!