Din Görevlilerinden Kızılay’a Kan Bağışı

featured

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı ve din görevlileri kan bağışında bulunarak Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek verdi.

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Tosya Müftülüğü Kızılay’a kan bağışı programı düzenledi. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programa İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, Kızılay Tosya Temsilcisi Saliha Özabacı, dön görevlileri ve Kızılay üyeleri katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı; “1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası. Başkanlığımız haftanın temasını vefa olarak belirledi. Vefa, kendileriyle aramızda hukuk olan kişiler varlıklarla ilişkimizi olması gereken şekilde sürdürmek devam ettirmek anlamına gelir. Bu manada Rabbimize karşı vefa göstermemiz gerek. Bu haftanın konusunun vefa olması münasebetiyle bizlerde bu konuya uygun olarak kendilerine vefa göstermek durumunda hissettiğimiz bu konuda kendimizi borçlu hissettiğimiz insanımıza bir hizmet olsun, vatandaşımıza bu konuda bir teşvik olsun diye haftamızın ilk gününde bir kan bağışı kampanyası başlatalım dedik.

İlçemize gelen Kızılay ekipleri kan bağış otobüsüne gelen gönüllülerden kan bağışı alarak ihtiyaç sahiplerine iletmektedir. Kan bağışı tıpta çok önemli bir yere sahiptir. Uzmanlardan aldığımız bilgiye göre kan üç ayrı ürüne dönüştürülüyor ve yerine göre üç kişinin canını kurtarabiliyor. Bu ise tarif edilemeyecek bir sevaba ve mükafata vesile olacağı açıktır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından din görevlileri Kızılay’a kan bağışında bulunarak kan bağışına destek verdi.

Din Görevlilerinden Kızılay’a Kan Bağışı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!