Eğitimci yazar İlyas Kara’dan Gazetemize Ziyaret

featured

Eğitimci yazar İlyas Kara’dan Gazetemize Ziyaret

İnebolulu hemşerimiz Eğitimci yazar İlyas Kara dün gazetemizi ziyaret etti. Çok sayıda kitapları yayımlanan ve beğeniyle okunan kitaplarının yanı sıra tv programları yaptı ve dergilerde makaleleri de yer aldı.

8. kitabi çıkmak üzere olan Kara’nın yayımlanan kitaplarının adları ise  şöyle;

-Kalbimi Filistin’e gömdüm

– Enver Paşa

– Geçmişten Günümüze her yönüyle Kastamonu

– Hamas

– Barbaros Hayrettin Paşa

– Osmanlıya yön veren Kastamonular  1.baskı

-Teşkilatın silahşoru  Yakup Cemil yayımlanan kitaplarıdır.

İlyas Kara’nın şuan üzerine Çalışmakta olduğu ve yakın zamanda okurlarıyla buluşacak olan kitabı,  Teşkilatı Mahsusa’nın başkanlarından Kuşçubaşı Eşref Sencer’i  konu alarak, değerli okurlarıyla bulaşacak.

İlyas Kara araştırmalarında Özellikle Kastamonu üzerinde durduğunu ve Kastamonu’nun Osmanlı Tarihinde , dünya tarihinde çok büyük örnekler teşkil ettiğini ifade etti. Ayrıca Kurtuluş savaşının kazanılmasında önemli yeri olan Kastamonu insanının vatan severliği tartışmasız her şeyin üstünde olduğunu vurguladı.  Kara konuşmalarında  sık sık kendisinin   bir Kastamonu Sevdalısı olduğu ifadelerine yer vererek konuşmalarına şöyle devam etti. “ Öncelikle bizler bu vatanın evladı olarak geçmişimize sahip çıkmalıyız, atalarımızdan feyiz alarak geleceğimize yön vermeliyiz. Unutulmamalıdır ki geçmişini bilmeyen , geleceğini yaşayamaz” dedi.  Sohbet  tadında gerçekleşen konuşmalardan sonra Kara gazetemize imzalı kitaplarından hediye etti.  Daha sonra Açıksöz Gazetesi sahibi Mustafa Ünsal Kara’nın gazetemize yapmış olduğu bu anlamlı ziyaretten dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum “dedi.  İlyas Kara, 1973 yılında İnebolu’nun Salcıoğlu köyü’nün Yayla mahallesinde doğdu. 1990 yılında İnebolu İmamhatip lisesi bitirdikten sonra  2001 yılında Mimarsinan Üniversitesi fen -edebiyat fakültesinin  Tarih bölümünü bitirdi.  2004 yılında İmam hatip olarak çalıştı. Diyanet işleri başkanlığından milli eğitim bakanlığına kurumlar arası geçiş yaparak Mardin Nusaybin Akarsu çok programlı lisesine tarih öğretmeni olarak atandı. 2005-2007 yılları arasında Fatih Şehremini Anadolu lisesinde 2007-2010 yılları arasında Bayram Paşa kız teknik ve Meslek lisesinde Tarih öğretmeni olarak görev yaptı. 1 Nisan 2010 tarihinde İstanbul Esenler Ayvalıdere ilköğretim okuluna müdür yardımcısı olarak atanan Kara  evli ve bir çocuk babası.

İlk kitabını 1997 yılında çıkardı. Geçmişten günümüze her yönüyle Kastamonu.

Yüksek lisansını Bozkurta yetişen Osmanlıya Armağan edilen Enver Paşa’yı konu edinen bir tezle tamamladı ve kitap haline getirdi. Ayrıca Barbaros hayrettin paşa adlı çalışmasıyla kültür bakanlığından ve deniz kuvvetleri komutanlığından bir teşekkür mektubu ile taltif edildi.

 

 

Eğitimci yazar İlyas Kara’dan Gazetemize Ziyaret

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!