ENERJİ SEKTÖRÜ PROJE DESTEKLERİNE BAŞVURU (ENAR)

EN-AR proje önerileri, Teknik ve Mali Kılavuzda belirtilen şekilde hazırlanarak, Proje Ortakları Yetkilisi tarafından Sekretaryaya gönderilir.

                Proje başvuru dönemleri :EN-AR proje önerisi başvuru dönemleri, her yıl Sekreterya tarafından yayımlanan Teknik ve Mali Kılavuzda ilan edilir.

                Proje destek başlama tarihi : EN-AR programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan projeler, sözleşmede belirtilen tarih itibarı ile başlatılır.

                Ön inceleme : (1) Projelerin ön incelemesi proje değerlendirme kriterleri çerçevesinde, Sekreterya tarafından yapılır.

                (2) Önerilen projenin, Proje Başvuru Dokümanının bilimsel ve teknolojik niteliği, yenilik düzeyi, teknik riskleri, hedefleri, faaliyetleri, katma değer, verimlilik ve rekabet gücü açısından yapması beklenen katkı, proje maliyeti, Proje Ortaklarının insan kaynağı ve altyapısı, ilgili alandaki bilgi ve birikimleri, Ortaklık Protokolü vb. hususların Teknik ve Mali Kılavuzda belirlenen esaslara uygunluğu incelenir. Sekreterya tarafından uygun görülen projeler Proje Değerlendirme Heyeti üyelerine gönderilir.

                (3) Fiilen başlatılmış olan bir proje için de EN-AR Programına başvuru yapılabilir. Ancak Sözleşme imzalanmasından önce yapılan harcamalar gider olarak kabul edilmez.

                (4) Kamu menşeli başka bir kaynak tarafından desteklenerek sonradan durdurulmuş veya iptal edilmiş projelere destek sağlanmaz. Ancak ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulmuş veya tamamlanamamış olan projelerin kalan kısımlarına destek sağlanabilir.

                (5) Yatırıma yönelik projeler ile eksik belge içeren projeler değerlendirmeye alınmaz.

                Değerlendirme : (1) Sekreterya tarafından değerlendirilmeye sunulan EN-AR Proje önerileri, Proje Değerlendirme Heyeti üyeleri tarafından incelenerek ve Teknik ve Mali Kılavuzda belirlenen puanlandırma esasına göre değerlendirilir.

                (2) Proje önerilerindeki konuların farklılığına göre birden fazla Proje Değerlendirme Heyeti kurulabilir. Farklı proje önerilerini farklı Proje Değerlendirme Heyetleri değerlendirebilir.

                (3) Proje Değerlendirme Heyeti; Sekreterya tarafından belirlenecek olan, Bakanlıktan iki temsilci, üniversitelerden iki akademisyen ve sanayi kuruluşlarından enerji konusunda uzman bir temsilci olmak üzere toplam 5 kişiden oluşur.

                (4) Proje ortakları yetkilisinin, proje değerlendirme paneline katılarak, projeyi anlatmasına imkan verecek şekilde, projenin amacını, araştırma yöntemlerini, çalışma programını, projeden beklenen bilimsel, teknolojik, ekonomik ve sosyal yararları, başarı kriterlerini, bütçe gerekçesini ve projenin ticarileştirilme yeteneğini açıklaması, Sekreterya tarafından temin edilir.

                (5) Heyet üyeleri, değerlendirme öncesi Proje Ortaklarını yerinde inceleyebilir.

                (6) Sekreteryaca gerekli görülmesi durumunda, proje hakkında danışman raporu hazırlatılarak, Proje Değerlendirme Heyeti üyelerine sunulur.

                Karar :   Proje değerlendirmesi sonucu heyet üyeleri, raporlarını ayrı ayrı hazırlar ve Sekretaryaya sunar. Sekretarya bu raporları ve destek bütçesini göz önünde bulundurarak desteklenecek projeleri belirleyip proje son başvuru tarihinden itibaren en geç 4 ay içinde proje ortaklarına bildirilir.

                Sözleşme :(1) Desteklenmesine karar verilen EN-AR Projesi ortaklarına bildirim tarihinden itibaren en geç 30 takvim günü içinde sözleşme imzalanır.

                (2) Sözleşmeye ilişkin giderler Proje Ortakları tarafından karşılanır.

                (3) Sözleşme eki; EN-AR Projesi, Ortaklık Protokolü ile diğer gerekli hususları kapsar. Kaynak; 27605 Sayılı R.G.

 

ENERJİ SEKTÖRÜ PROJE

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!