GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ VE EĞİTİMLERİ

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların iyi bir eğitim almaları hem dünyalık anlamdaki geleceğimiz hem de ahiret anlamındaki geleceğimiz açısından son derece önemlidir.   Onların saf ve temiz fıtratları, kirlenmemiş zihin ve gönülleri ne ekilirse bitecek verimli bir arazi gibidir. Bunun için onların hangi eğitimi aldıkları, zihinlerine ve gönüllerine  hangi bilgilerin yüklendiği geleceğimiz açısından son derece önemlidir. Milli ve manevi değerlerimizin çocuklarımıza kazandırılması, Allah, Peygamber,  Kitap (Kur’an-ı Kerim)  sevgisinin, vatan, millet, bayrak sevgisinin onlara kazandırılması öncelikli olarak ailelerin olmak üzere,  eğitim kurumları ve eğitimcilerin boynunun borcudur. En değerli yatırım, çocuklarımıza,  onların yetişmesi için yapılan yatırımdır.

Bilginin, hikmetin, eğitimin önemi hakkında pek çok ayet-i kerime ve hadis-i şerifeler mevcuttur.  Burada onlardan sadece bir tanesini, bir hadis-i şerifi sizlerle paylaşmak istiyorum.  “Hiçbir baba çocuğuna güzel edep (eğitim ve terbiyeden) daha üstün bir miras bırakmış olamaz.” (Tirmizi,Birr, 33)  İlçe müftülüğü olarak bizler de çocuklarımızın güzel bir dini terbiye almaları, Kur’an-ı Kerim’i okuma ve yaşayabilmeleri, yapabilenlerin ezberleyebilmeleri için Kur’an kurslarımızda eğitim veriyoruz. Proje hafızlık programı ile çocuklarımızın daha verimli bir şekilde hafızlıklarını yapmalarını sağlıyoruz.  Ayrıca okulların kapandığı yaz döneminde Kur’an kurslarımız ve camilerimizde açtığımız yaz kurslarımızla çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi veriyoruz. Şimdi bu eğitimlerimizle ilgili olarak siz okurlarımızı bilgilendirmek istiyorum.

 

HAFIZLIK PROJESİ:   Gönlü Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim sevgisiyle dolu her bir anne babanın hafız bir çocuğa sahip olmak en büyük arzusudur. Diyanet İşleri Başkanlığımız  ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokole dayalı olarak yapılan bir proje ile ilkokulu bitirip 4’ten 5’e geçen kız ve erkek çocuklarımızın hem diyanetin/müftülüğün Kur’an kursuna hem de İmam Hatip ortaokuluna aynı anda kayıtları yapılmaktadır. Öğrenciler, hem Kur’an kursunda okuyup, hem de okullarına giderek örgün olarak okumaktadırlar.  böylece sene kaybı olmaksızın  hafızlıklarını ve okullarını tamamlamış olmaktadırlar. Söz konusu projeye 2020-2021 eğitim öğretim yılında Tosya’mızda Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip ortaokulu’nda başlanmış, kayda alınan kız ve erkek öğrencilerimiz müftülüğümüzün açmış olduğu kursta hafızlıklarını yapmakta ve  okul derslerine de devam etmektedirler. Şu anda proje hafızlık kız ve erkek öğrencilerimizden hafızlıklarının yarıdan fazlasını tamamlamış olanlar bulunmaktadır. Bu günlerde  hafızlık proje sınıflarımıza öğrenci kayıtlarımız, müftülüğümüzde ve Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip ortaokulunda devam etmektedir.

YAZ KUR’AN KURSLARIMIZ:  Bilindiği üzere okul sezonunda okullarında okuyan çocuklarımıza/öğrencilerimize yönelik olarak yaz tatillerinde cami ve  Kur’an kurslarımızda yaz Kur’an kursları açılmaktadır.  Bu kurslara 6 yaşından 22 yaşına kadar çocuk ve gençlerimiz devam edebilmektedir. Bu kurslarımızda çocuklarımız fazlaca bir şekilde yorulmadan, Kur’an-ı Kerim okumasını, namazlarını, Temel dini bilgilerini öğrenmekteler.    Kurslarımızdan arzu edilen sonucun  alınabilmesi için, görevli hocalarımızın çaba ve gayretlerinin yanında velilerin de çocuklarını teşvik edip özendirmeleri,  kursu önemsemeleri, büyük önem arz etmektedir.

ORTA OKUL VE LİSE   ÇAĞINDAKİLERE YÖNELİK ÖZEL YAZ KUR’AN KURSLARIMIZ:

Yaz kurslarımızdaki verimi artırabilmek için yaş gruplarına göre sınıfların oluşturulmasına çalışılmaktadır.  Bu amaçla  müftülük binamızın alt katında açmakta olduğumuz gençlik merkezimizde ortaokul ve lise çağındaki kız çocuklarımıza yönelik özel programlı bir yaz Kur’an kursu açılacaktır. Aynı şekilde ortaokul ve lise çağındaki erkek çocuklarımıza yönelik olarak da ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Ulu cami  yakınlarında bulunan  gençlik merkezinde yaz kursumuz açılacaktır.  Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik yaz Kur’an kurslarımızın kayıtları müftülük ve ilçe Gençlik Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezinde yapılmaktadır.

Gerek hafızlık proje sınıflarımıza kayıtla ilgili olarak gerekse ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Yaz Kurslarımızla ilgili olarak ayrıntılı bilgi müftülüğümüzden alınabilecektir.  Gayret bizden, başarı ise Allah’tandır. Rabbimiz Teala dünya ve ahirette göz aydınlığı olacak hayırlı nesiller yetiştirebilmeyi nasip etsin amin.

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ VE EĞİTİMLERİ

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!