HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMADA TOSYA İL BİRİNCİSİ OLDU

featured

HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMADA TOSYA İL BİRİNCİSİ OLDU

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Diyanet İşleri Başkanlığınca farklı etkinlikler gerçekleştirildiği kamuoyu tarafından yakından takip edilmektedir.

Bu etkinliklerden birisi de, kurumda görev alan personel arasında, her il ve ilçede yapılan “Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları”dır. 

Bir çok alanda olduğu gibi hafızlık ve Kur’an-ı Kerim okuma alanında da başarıları ile ön plana çıkan Tosya, bu başarısına bir yenisini daha ekledi.

Tosya Müftülüğü adına ilçemizi temsil eden Kur’an kursu hocası Bilge Karadağ, bayan personel kategorisinde, Kastamonu il birincisi oldu. Tosya Fazıl Ateş Kur’an Kursu öğreticisi olan Bilge Karadağ, Bolu ilinde yapılacak bölge finalinde, hafızlık dalında Kastamonu’yu temsilen yarışacak.

Kastamonu Müftülüğünde yapılan yarışmada, jüri heyeti başkanlığını İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, jüri üyeliklerini de İlçemiz Müftüsü Hikmet Yazıcı ile birlikte, Kastamonu İl Müftü Yardımcısı M. Ali Kurt ve Diyanet Kastamonu Eğitim Merkezi Öğretmeni Faruk Arabacı yaptı.

Öte yandan yine Kastamonu İl Müftülüğünde yapılan bir başka yarışmada Tosya Müftülüğü Kur’an kursu öğrencisi Fatih Yönel, Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okuma yarışması, erkekler kategorisinde, il birincisi oldu.

Halen Tosya Müftülüğüne bağlı Merkez (Hamza baba) Erkek Kur’an Kursunda hafızlık eğitimine devam eden Fatih Yönel, erkek kategorisinde yapılacak yüzünden okuma bölge yarışmasında ilimiz temsil edecek.

Tosya Müftülüğü adına elde edilen bu başarı, hem Müftülük camiasında, hem de vatandaşlarımız arasında büyük bir sevinç vesilesi oluşturdu.

HAFIZLIK VE KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMADA TOSYA İL BİRİNCİSİ OLDU

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!