‘Kastamonu Çocukları Projesi’, Meyvelerini Vermeye Başladı

featured

‘Kastamonu Çocukları Projesi’, Meyvelerini Vermeye Başladı

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 4 yıl önce sokak çocuklarının topluma kazandırılması amacıyla başlatılan ‘Kastamonu Çocukları Projesi’nin meyveleri toplanmaya başlandı. Atletizm, basketbol, voleybol, badminton, kayak takımlarıyla başarıdan başarıya koşan çocuklar, şampiyonluklar ve dereceler kazandı, aralarından üniversiteliler çıktı.
Kastamonu Çocuklar Projesi’, 4 yıl önce İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde, suçtan mağdur olmuş veya suça karışma ihtimali olan çocukların topluma kazandırılmasıyla başladı. Sokaklarda mendil satan çocukların yanı sıra sorunlu ailelerin çocuklarının proje kapsamında alınmasıyla başlayan Kastamonu Çocukları’na daha sonra polis çocukları da katıldı. Mağdur çocukların, polis çocuklarıyla kaynaşıp rehabilite edilmesini amaçlayan proje, kısa sürede il genelinde tüm çocuklara kapılarını açtı.
Projede, bugün il genelinde yaklaşık 700 kişiyle çalışmasını sürdürüyor. 15 çocuğun atletizme yönlendirilmesinin ardından, bugün yüzlerce çocuk, basketbol, voleybol, badminton, kayak takımlarıyla başarıdan başarıya koşuyor. Girdiği her branşta şampiyonluklar ve dereceler kazanan Kastamonu Çocukları, bugüne kadar birçok sporcusunu da üniversiteli yaptı. Kastamonu Çocukları projesinde yetişerek üniversiteli olan gençler de projeye gönüllü destek veriyor.

HEDEF MİLLİ TAKIM
Zamanla büyüyen ve Emniyet Müdürlüğü‘nün yanı sıra bazı esnafın ve iş adamlarının da maddi destek vererek giderek büyüyen Kastamonu Çocukları Projesi, hedef büyüterek milli takımlara futbolcu yetiştirmek istiyor. Kastamonu‘da Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda oynanan küçük kızlar basketbol şampiyonluk maçını Vali Erdoğan Bektaş, Emniyet Müdürü Sami Uslu ile çok sayıda sporsever izledi. Kastamonu Çocukları’nın yer aldığı Polisgücü Basketbol Takımı, final maçında rakibi Kastamonu Basketbol Spor Kulubü’nü yenerek şampiyon oldu.
Maç sonrası açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, projenin suça itilmiş çocukların rehabilite edilmesi amacıyla başladığını belirterek, zamanla işin şeklinin değiştiğini ve artık her kesimden çocukların yer aldığını söyledi. Sosyal durumu iyi olmayan çocukların yanı sıra her kesimden çocukların proje kapsamında spor yaptığını ifade eden Vali Bektaş, “Emniyetten bu işe gönül veren arkadaşlar var ve güzel sonuçlar alıyorlar. Kastamonu‘da sokak çocuğu tinerci gibi kavramlara bu proje sayesinde yabancı olduk. Organize çalışmalar, inatla ısrarla yürütülüyor. Gerçekten gelecek vadeden sporcularımız var. Sonuçta mutlu oluyoruz. Bu proje inatla, ısrarla devam edecek, gelişecek güçlenecek. Her türlü salon sporlarına destek vermeye devam edeceğiz. Aynı zamanda benzer projelerimiz gelecek” dedi.

KÜÇÜK, İYİ NİYETLİ ÇABALAR BÜYÜK SONUÇLAR DOĞURDU
Projenin ilk çıkış noktasının çocukları rehabilite ederek, sokaktan ve suça itilmekten korumak olduğunu ifade eden Vali Bektaş, “Ama gerçekten gönüllü, mütevazi, küçük ama iyi niyetli çabalar büyük sonuçlar doğurdu, başarı geldi. Başarı gelince herkese ulaştı. Polisgücü’nde spor yapan çocuklarımızın tamamı sokaklarda aldığımız çocuklar değil. Özelikle emek verenlee teşekkür ediyorum” dedi.

SOKAKTAN TOPLANDI, SPORDA DERECE YAPTI
Emniyet Müdürü Sami Uslu ise ‘Kastamonu Çocukları’ projesi hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Başlangıçta sokak çocukları projesi için yola çıktık. Temel hedefimizi, suça karışmış değil, suça itilmiş çocukdı. Biz bu çocukları alıp spora ve başarıya götürmek istedik. Başarıya ulaştığımızı düşünüyorum. İnatla sürdürüyoruz. Aynı zamanda bu tür çocukların yanında sosyal yönü kuvvetli çocukları alarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütüyoruz. Başarılı sporcularımız çıkıyor. 700’e yakın çocuğumuz bu proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. 220 lisanslı sporcumuz var. Gönüllü arkadaşlarımız projeyi yürütüyor. Son yapılan Türkiye Salon Atletizm yarışlarında sporcularımız Türkiye derecesi yaptı. İnşallah onları da milli takımda göreceğiz. Biz hedefimizden sapmadan sokakta gördüğümüz, sosyal durumu iyi olmayan çocukları okullardan tarayarak takıma alıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğü de destek veriyor. Sayın Valimiz her konuda ciddi destek veriyor.” – Kastamonu

 

 

‘Kastamonu Çocukları Projesi’, Meyvelerini Vermeye Başladı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!