KASTAMONU DÜNYA İLE BULUŞUYOR

featured

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı tarafından İlim Hikmet Sofrası adı altında  Kasım ayı başında başlatılan Cumartesi  Sohbetleri  Hz. Pir Külliyesinde; Üniversitenin akademik personeli, öğrencileri ve halkın geniş katılımı ile tam hız devam etmektedir.

Toplantılarda İlmi, İnsani, İslami ve Mahalli konularda, konusunda uzman kişiler konuşmacı olarak katılmakta, bu sohbetler sayesinde; Evrensel-Milli-Mahalli değerlerimiz yeniden hatırlanmaktadır.

Bu hafta düzenlenecek olan  İlim Hikmet Sofrasıetkinliğinde ;Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Sn. Prof. Dr. Mehmet ATALAN  “İslam Düşüncesinde Mezheplerin Oluşumu” konulu konuşmasını yapacaklar.

 

Kastamonu Üniversitesinde okuyan, 30 ülkeden gelen 680 öğrenci misafir olarak ağırlanacak. Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Velinin makamından manevi feyz almalarının yanı sıra, misafir olarak bulundukları İlimizin tarihi, doğası,yaşamı, flora ve faunası Kastamonu Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri tarafından hazırlanan “ Fotoğrafın Renk ve Işığa Doyduğu Şehir Kastamonu”  ismli karma fotoğraf sergisi ve sinevizyon gösterileri anlatılacak.

3 kıtadaki Türk-İslam  izlerinin bulunduğu ülkelerden Üniversitemize ve İlimize ilim tahsili için; Azerbaycan’dan Pirimizin 4 kuşak evvel hocası Seyyid Yahya Şirvani’nin, Kazakistan’dan Hoca Ahmer Yesevi’nin hocası Aslan babanın,Manas destanının diyarı Kıgızistan’dan Mevlana Celalettin Rumi’nin doğum yeri Afganistan’danMevlana Halid-i Bağdadi ve Ünlü komutan Halid bin Velid diyarı Suriyed’denTurban Şeyh Amin diyarı Türkistan’dan Hoca Ahmet Yesevi diyarı Türkmenistan’dan, Seyyid Emir Kullal Hz, İmam-ı Buhari,Behaiddin Nakşibend diyarı Özbekistan  ve iki dünya güneşi Hz. Peygamber SAV diyarı Suudi Arabistan’dan gelen misafirler, ilimizin manevi ve doğal güzellikleri ile zaten yabancı olmadıkları  geleneksel Türk misafirperverliği en güzel hali ile gösterilecek, huzur içerisinde, kendilerinden  bir diyarda, yabancılık çekmeden eğitimlerini devam ettirmelerine yardımcı olunmasına  gayret edilecektir.

GELİŞİNİZ GÜLE GÜLE

GİDİŞİNİZ GÜLE GÜLE

HER İŞİNİZ GÜLE GÜLE…

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı

 

 

KASTAMONU DÜNYA İLE BULUŞUYOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!