Osmanlı Cami İbadete Açıldı

featured

Hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Osmanlı Camii hizmete açıldı.

İlçemizin girişinde olan ve ilçemizin simgesi olan Osmanlı Camii’nin geçtiğimiz yıllarda inşasına başlanmıştı. Modern bir görünümle ve mimari yapısıyla ilçe girişinde dikkatleri üzerine çeken Osmanlı Camii’nin bodrum katı geçtiğimiz yıl Ramazan ayında ibadete açılmıştı.

Kısmi ibadete açılan Osmanlı Camii’nin inşası tamamlandı. Ramazan ayına başlarken ilk teravih namazının kılınması planlanan Osmanlı Cami dün ibadete açıldı. İlçe halkının katılımının yüksek olduğu açılışa Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş de katılanlar arasında yerini aldı.

Öğle namazına müteakip yapılan açılışta Tosya Müftülüğü din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in ardından ibadete açılan mabedin uzun yıllar hizmet vermesi ve Allah rızası için dua edildi.

Açılışta kısa bir sohbet yapan İlçe Müftüsü Basri Bektaş cami ve mescitlerin bulunduğu yerlere vurulan İslam mührü olduğunu oraların Müslüman Memleketi olduğunu kanıtlayan mabetler olduğunu söyledi.

Cami ve mescitlerin o yörenin kimliğini yansıttığını, Osmanlı Camii’nin de ilçenin girişinde ilçeye yakışır bir vaziyette inşa edildiğini ve Tosya’ya ayrı bir güzellik kattığını söyledi.  “Allah’ın mabetlerini Allah’a iman edenlerin inşa eder” ayetini okuyan Müftü Bektaş Osmanlı Camii’nin hayırseverlerin katkılarıyla inşa edildiğini ifade ederek, Tosya insanının inşa ettiği cami ve mescitlerin biz restoresine yetişemiyoruz, Allah hepsinden razı olsun,  hayır ve hasenatlarının karşılığını kat kat versin inşallah” dedi.

Açılışta okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in ardından öğle namazı kılındı, katılımcılara cami çıkışında katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

Osmanlı Cami İbadete Açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!