Resulullah’ı Anma konulu Şiir Yarışması düzenlendi

featured

İlçemiz Söğüt Ahmet Bezci Yurdunda Kutlu Doğum Haftası Etkinliği düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası, peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum gününü kutlamak amacıyla her yıl 14-20 Nisan arasında kutlanır. Bu çerçevede peygamberimizin hayatı anlatılırken, peygamberimize bu haftada salatı şerifler, naatı şerifler okunur. Bize bıraktığı Kuran-ı Kerim’den mesajlar verilir. Peygamberimizin bize öğütleri olan hadisi şerifler müslümanlara  mesaj olarak aktarılır, unutanlara tekrardan hatırlatılır. Kısacası gün peygamberimizin doğum günü ilahiler, sureler, kasideler, şiirler eşliğinde coşkuyla kutlanır ve peygamberimiz gönüllerde salatı şerifler ile anılır. Bu kapsamda ilçemiz söğüt Ahmet Bezci Erkek öğrenci Yurdunda programa düzenlendi. Resulullah’ı Anma Konulu şiir yarışması büyük ilgi gördü. Yurt öğrencilerinin ve Tosya Meslek Yüksek Okul’undan katılımcılarının bulunduğu şiir yarışması davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Açılış konuşmasını Sözgüz Ahmet Bezci Yurt Müdürü Ahmet Tekin yaptı. Tekin Açılış konuşmasında şunları söyledi “  Özel Söğüt Ahmet Bezci Erkek öğrenci yurdunun hazırlamış olduğu Resulullah’ı Anma Şiir Yarışması’na hoş geldiniz. Mevlid kandilini geride bıraktığımız, kutlu doğum haftasına da git gide yaklaştığımız şu günlerde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellemi gönüllere duyurmak heyecanı içerisindeyiz. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’i ne kadar anlatsak azdır. Şiir yarışması vesilesi ile bir kez daha anmış olacağız” dedi.

Toplam   12 kişinin katıldığı şiir yarışmasında dört jüri üyesi bulundu. İlk üçü belirlemek üzere görevlendirilen jüri üyelerinin isimleri şöyle;

Davut Zat – PTT Müdürü

Salim Büyükgöz – BGK çorap fabr.

Yusuf doğramacı ve

Yusuf Cömert  oldu

 

 

 

Katılımcıların birbirinden güzel performans gösterdiği yarışmada jüri üyeleri   ilk üçü seçmekte oldukça zorlandı.    

Oylama sonuçlarına göre Muharrem Harmanbaşı (Anadolu lisesi) 1. Oldu çeyrek altınla ödüllendirildi.

2. mahsun sönmez(endüstri meslek lisesi) kol saati ile ödüllendirildi.

3. Mehmet can yiğit (Anadolu lisesi) kol saati hediye edilirken  yarışmaya katılan diğer yarışmacılara da  çeşitli hediyeler verildi.

Davetliler düzenlenen programı çok beğendiklerini ifade ederek başta yurt müdürü Ahmet Tekin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür  etti. 

Yurt müdürü Ahmet Tekin İse ,”başta değerli jüri üyeleri olmak üzere ,gerek davetli gerekse yarışmacı olarak bu anlamlı organizasyona katılan herkese teşekkür ediyorum “ dedi.

Resulullah’ı Anma konulu Şiir Yarışması düzenlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!