Seçmen Listeleri Askıya Çıkıyor

featured

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde seçim takvimi başladı.

Tosya İlçe Seçim Kurulundan yayınlanan ilana göre; seçmen askı listeleri, oy verme yaşına gelenler ile tutuklu ve hükümlüler için oy kullanma işlemi açıklandı.

Yayınlanan ilan metninde, seçmen askı listelerinin 4 Ocak 2019 Cuma günü saat 08.00’de Muhtarlık Askı Bölgelerinde askıya çıkarılacağı ve 17 Ocak 2019 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar askıda kalacak.

Seçmen niteliğine sahip olduğu halde listede ismi bulunmayan vatandaşlar, 31 Mart 2001 tarih ve önce doğumlu olanlar ile adresini değiştirdiği askı listesinde ismi bulunmayanlar listeler için 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında düzeltme işlemi yapabilecekler.

Seçmen niteliğini taşıyanlardan öğrenci olup ta yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler yine askı liste süresi içinde başvurularını yaparak oy kullanabilecekler.

Hakkında mahkumiyet kararı bulunan ve infaz kurumuna alınmayanların ilgi kanunun maddelerince Cumhuriyet Başsavcılığından alacakları belgeyi Tosya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına ibraz etmeleri gerekmektedir.

Seçmen niteliğini taşıyan vatandaşların 31 Mart 2019 tarihinde oy kullanabilmeleri için 4-17 Ocak 2019 tarihleri arasında askıya çıkan seçmen listelerini kontrol etmeleri listede ismi yoksa önce Tosya İlçe Seçim Müdürlüğüne sonra Tosya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına müracaat ederek isimlerini listeye yazdırmaları yada eksiz bilgi varsa düzeltme işlemi yaptırmaları gerekmektedir.  Askıya çıkan listeler 17 Ocak 2019 Perşembe günü saat 17.00’den sonra kesinleşeceği için listede ismi  olmayan, bilgileri eksik yada yanlış olan vatandaşlardan belirtilen tarihler arasında başvuru yapmayanların seçmen niteliğini taşısa dahi 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde oy kullanamayacaklar.

Vatandaşların 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde oy kullanabilmeleri için muhtarlık askı bölgelerinde askıya çıkan seçmen listelerini kontrol etmeleri gerekmektedir.

Diğer taraftan 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinde aday olacak belediye başkan adayları, il genel meclis adayları ve belediye meclis üyesi adaylarının listelerini partiler, bağımsızlar içinse kendileri adaylık başvurularını 19 Şubat 2019 günü saat 17.00’ye kadar yapmalarını ve adaylık dosyalarını Tosya İlçe Seçim Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.

Seçmen Listeleri Askıya Çıkıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!