SIVACIOĞLU DSİ’NİN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

featured

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SIVACIOĞLU DSİ’NİN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

 

            AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa SIVACIOĞLU, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 119 taşkın koruma tesisinin açılış programına katıldı. Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun da katıldığı ve bir konuşma yaptığı programda Çevre ve Orman Bakanı ve katılımcı milletvekilleri birlikte kurdela keserek açılışı gerçekleştirdi.

 

            Açılış programında konuşan EROĞLU, 2003 yılından bu yana 430 adet taşkın koruma tesisinin hizmete sunulduğunu, bu yeni tesislerle sayının 549’a ulaştığını söyledi.

 

            EROĞLU ile kurdela kesen SIVACIOĞLU da yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemiz son yıllarda her alanda hızlı bir yükseliş sergilemektedir. Devletimizin kurumları, önü açılan özel sektör çok güzel çalışarak önceki yıllarda yıllarca bitirilemeyen yatırımları çok kısa sürelerde bitirmektedir.

 

            Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz tarafından da ilimizde önemli çalışmalar sonuçlandırılmıştır.  2003-2010 yılları arasında Karadere Barajı, Kulaksızlar Barajı, Asar göleti ve sulaması, Hasköy sulaması tamamlanmıştır.

 

Bu gün açılışı yapılan (Cide Toygarlı Soğuksu Pazarı 2. Kısım, Devrekani İlçe Merkezi, Taşköprü İlçe Merkezi 2.Kısım, Taşköprü Alamakayış Yukarı Çayırcık Köyleri) taşkın korumalarla birlikte  18  tane taşkın koruma işi tamamlanmıştır. İhsangazi taşkın koruma işi devam etmekte olup; Cide, Doğanyurt, Hanönü, Taşköprü Alatarla taşkın koruma işlerinin ihalesi yapılmıştır, 2011 yılında temelleri atılacaktır. Karadere Sulaması ise 2011 yılında tamamlanarak sulama sezonunda işletmeye açılacaktır.(Pompoj hariç)

 

Ayrıca Obrucak Barajı proje çalışması tamamlanmış, Kırık Barajı proje çalışmalarında sona gelinmiştir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SIVACIOĞLU DSİ’NİN TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!