SÖĞÜT AHMET BEZCİ YURDU

featured

SÖĞÜT AHMET BEZCİ YURDU, KAZIM ŞAHİN’İ KONUK ETTİ

Özel Söğüt Ahmet Bezci Erkek Öğrenci Yurdu’nda her hafta özel gece tertip ediliyor. Bu özel geceye tüm öğrenciler katılıyorlar. Her hafta farklı bir konuk eğitimin önemi, liderlik, kariyer, ahlak, düzenli ve sistemli çalışma, anne baba hakkı, milli ve manevi değerler gibi konularda eğitim veriyor.

            Bu haftaki özel gecenin konusu eğitimin önemi, konuğu da Tosya Belediye Başkanı Sayın Kazım Şahin oldu. Diğer bir mesleği öğretmenlik olan Kazım Şahin yurt yönetim kurulunun daveti üzerine öğrencilerle bir araya geldi. Yurdun yönetim kurulu başkanı ve şehrin önde gelen esnaflarından Mehmet Kalender’de söyleşide bulundu.

Akşam yemeği saatlerinde yurda gelen Belediye Başkanı Kazım Şahin, yurt yönetim kurulu ve Tosya İş Adamları Derneğinden gelen esnaflarla birlikte yemeğe alındı. Yemeğin ardından yurdun büyük salonunda hazır bulunan öğrencilerin yanına giden Kazım Şahin “Bir hedefiniz olmalı. Ben ortaokulu bitireyim, liseyi bitireyim, şuraya işe gireyim yeter, demeyin. Bir hedefiniz olacak ve kilitleneceksiniz o hedefe.  Cenab-ı hak ilmi isteyene verir. İlmi almak bizim elimizde. Öğretmenlik, ticaret ve belediye başkanlığı görevlerimde hiç ama hiç, bir kez bile sabah 08:00’den sonra mesaiye başlamadım. Her ne işle meşgul olursanız olun çalışmak gerekli. Cenab-ı Hak çalışana verir.” Dedi. Öğrencilerin nereden geldiklerini hangi okulda okuduklarını tek tek sorarak tanışan Kazım Şahin soru-cevap yapmak isteyen öğrencilerin sorularına cevap verdi. Yurt öğrencilerinden Yasin İnam “Engelliler yararına kapak toplama kampanyası ile ilgili çalışma yapılabilir mi?” diye sordu.  Projelerini geliştirdikten sonra her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade eden Kazım Şahin, bir süre söyleşiden sonra tekrar eğitim önemi konusunda konuştu.“Tosya’da öğretmenlik yaptığım dönemlerde, tek maaşımla, çocuğum için özel ders aldırdım. Ne araba taksitine girdim ne de ev taksitine. Yatırımı çocuğuma yaptım. O zamanlarda daireler alıp, eğitime önem vermeyenler beni eleştirdiler. Şimdi ne oldu? Oğlum elektronik yüksek mühendisi oldu. Zamanında çocuğu için ev alanların çocuklarının bir çoğu  şimdi asgari ücretle bir fabrikada çalışıyorlar.” Dedi. Tosya’da öğretmenlik yaptığı yıllarla ilgili anılarına devam eden Kazım Şahin’in başından geçen bir hadise öğrenciler için çok etkileyici oldu. Felçli ve kalem dahi tutamayan bir öğrencisini anlatan Kazım Şahin “Kağıdı dört tarafından bantlıyordum, öyle yazdırıyordum. Mücadele, mücadele… Sonrasından sporla ilgilendi, kalecilik yapmaya başladı. Üniversite bitirdi. Şimdi Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nda bilim uzmanı. Sizin, Allah’a şükür eliniz kolunuz sağlam, beyniniz sağlam. Size tek bir görev düşüyor; çalışmak, çalışmak, çalışmak…” dedi.  Kazım Şahin bir saati geçen konuşma ve söyleşinin ardından sözü Yurt Müdürü Ahmet Tekin’e bıraktı. Aynı zamanda eğitimci olan Ahmet Tekin “Olması gereken azda olsa sürekli çalışmaktır. Sistemli bir etüt programımız var. Başında belletmenleri duruyor ve derslerine yardımcı oluyorlar. Düzenli çalışılmaya devam edildiği taktirde başarı kaçınılmaz.” Dedi.  Yurda ve Tosya’ya yeni gelen öğrenciler için ilk haftadan Kastamonu gezisi düzenleyen yurt müdürü Ahmet Tekin “dönem boyunca gezi, piknik, turnuva gibi sosyal faaliyetlerimiz olacak. Haftalık özel gecemizde konuklarımızı davet edeceğiz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan bireylerin yetişmesi amacıyla bu faaliyeti yapıyoruz. Önümüzdeki haftalarda esnaf, eğitimci, doktor, işçi… her konumdan kendini yetiştirmiş insanları davet edeceğiz” şeklinde konuştu.

            Öğrencilerle yapılan söyleşinin ardından diğer salona geçen Kazım Şahin, esnaflarla hasbihal ettikten sonra gece yarısına yakın bir saatte yurttan çıkış yaptı.

Nihat AYDIN-Zaman Gazetesi Tosya Temsilcisi

 

 

SÖĞÜT AHMET BEZCİ YURDU

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!