TAŞLARIN İÇİNDE YAKUT OLMAK

Her taşın kendine göre bir değeri vardır. Ancak taşlar içerisinde en değerlisi Yakut’tur. Yakut taşının değerini bilenler diğer taşlara fazla itibar etmezler.

 

Bu durum diğer bazı nesnelerde de geçerlidir. Bugün dünyada 6-7 milyon insan yaşıyor. Bunların edindikleri vatanları ve yurtları var. Ama bunlar içerisinde öyle bir mekân öyle bir yer var ki, taşların içerisinde ki yakut gibi. İşte o yer Türkiye’dir. Anadolu’dur.

 

Fiziki konumu, sahibi olduğu iklimi, boğazları, denizleri velhasıl genel yapısı itibariyle cennet bahçelerinden bir bahçedir Anadolu. Böyle olduğu içindir ki; tarihte taliplisi çok olmuş, bu gün de, gelecekte de taliplisi çok olacaktır.

 

Çanakkale’de yedi düvel bir olup neden üzerimize geldiler? Cumhuriyetin kurulmasından bu tarafa her on yılda bir bu millete oynanan oyunların sebep ve nedeni nedir? Ve nihayet 15 Temmuzda içerde ve dışarıdaki hainler birleşerek bu millete saldırmışlardır? Bunların mutlaka bazı sebepleri vardır. Ancak en önemli sebepleri şunlar olsa gerektir.

1 Bu ülkenin dünyanın ortasında çok önemli bir coğrafyaya sahip olması 2 yıllardır islamın bayraktarlığını yapan bu aziz milletin, tekrar islam coğrafyasını ayağa kaldırmasından korkuluyor olması. 3 Yeraltı ve yer üstü birçok zengin kaynağa sahip olması.

 

İşte bu sebeplerledir ki 15 Temmuz 2016 akşamı içerdeki ve dışarıda ki bazı hainler, hoca görünümlü başka bir hainin emriyle bu millete kendi tankı, topu ve tüfeğiyle saldırmış ve 249 vatan evladını şehit etmişlerdir. Hepsine Allah rahmet eylesin ve hepsinin mekânı cennet olsun. Binlerce kardeşimiz de yaralanmış ya da gazi olmuştur. Onlara da acil şifalar diliyor hepsine teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

 

İşin vahim olan tarafı batı bu olayda suçüstü yakalanmıştır. Çünkü onlar hainlerin başarılı olacaklarına inanıyorlar, Türk milletinin de sonu geldi diyorlardı. Ancak böyle olmadı. Kahraman vatan evlatları sayesinde hainler püskürtülmüş birçoğu yurt dışına kaçmış birçoğu da tutuklanmış hapse atılmıştır. Bir iki cılız sesin dışında iki ay boyunca, demokrasi ve insan haklarını ağzından düşürmeyen batı ülkelerinden ses çıkmamıştır.

Bu aziz millet bir kez daha kahramanlığını ortaya koymuş dünya âleme esir edilemez bir millet olduğunu haykırmıştır. Mehmet Akif Ersoy merhumun dile getirdiği gerçek bir defa daha ortay çıkmıştır.

 

“Sahipsiz vatanın batması haktır.

Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.”

 

Nice isimsiz kahramanlar bu vatana sahip çıkmış, düşmanlara ve hainlere teslim etmemiştir. Neden teslim idelim? Binyılı aşkın bir zamandır kanlarımızla sulayarak bu günlere geldiğimiz cennet vatanı neden verelim. Herkesin belki gidecek bir yeri olabilir! Ama bizim Türk milleti olarak gidecek hiçbir yerimiz yoktur. Aslında batı özellikle de Hıristiyan âlemi bunu biliyordu ama bir kez daha aynel yakin görmüş oldu. Anadolu toprakları üzerinde oturan bütün insanların bilmesi gereken bir husus daha var o da şudur;

 

15 Temmuz’da başarısız olan düşmanlar, hainler ve kâfirler bizim peşimizi bırakırlar mı? Asla bırakmazlar ve bırakmayacaklar. Çünkü tarihten gelen kuyruk acıları var. İstanbul’u fethederek Bizans imparatorluğunu yıkan, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açan ceddimiz Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve onun askerlerini unutmadılar unutmazlar. Onların bitmez tükenmez bu hasmane tutumlarına karşı bizler birlik içersinde olmak mecburiyetindeyiz. Bu topraklarda yaşayan herkes Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi, doğulusu batılısı, hep birlik olmalıyız. Buna mecburuz. 15 Temmuz akşamı ve sonrasında yaşanan gelişmeler bize bunu gösterdi. Vatan söz konusu olunca biz ufak tefek hatalarımızdan olayı birbirimizi dışlayamayız. Bu vatana bu millete bu bayrağa hep beraber sahip çıkmalıyız. Çıkmalıyız ki 15 Temmuzda olduğu gibi bu millete tuzak kuranları kendi kanlarında boğmalıyız.

 

Sizleri Maide Suresi 51. ayetle baş başa bırakıyor, sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum. ‘Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirlerinin dostudurlar.(birbirinin tarafını tutarlar) İçinizden onları dost edinenler onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğuna yol göstermez.

 

Eyyup DEMİR

İlçe Müftüsü

TAŞLARIN İÇİNDE YAKUT OLMAK

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!