THK:1925 Yılından Beri Desteklerinizle Hizmetinizdeyiz

featured

“Bağışlarınızın Doğru Adresi Türk Hava Kurumu Bizi Biz Yapan Geleneklerimizdir.               1925 Yılından Beri Desteklerinizle Hizmetinizdeyiz”.

Türk Hava Kurumu (THK) TOSYA Şube Başkanlığı, her kurban bayramı olduğu gibi bu bayramda da kurban derilerini toplayacak. Türk Hava Kurumu kurban bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Her Kurban bayramında olduğu gibi bu bayramda da kesilecek olan kurbanların derilerine talip olan Türk Hava Kurumu, Tosyalıların desteklerini bekliyor. Türk Hava Kurumu Tosya ŞubesiBaşkanlığı  olarak yapılan çalışmaları Açıksöz Gazetesine değerlendiren Türk Hava Kurumu Tosya Şube Başkanı Ali ÇİLİNGİR,  kurumlarına destek çağrısında bulundu.

Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” direktifi ile kurulan Türk hava Kurumunun 94 yıllık çalışmaları Türk milletinin gönlünü fethettiğini kaydeden ÇİLİNGİR, bağışlar ile ayakta kalan kurumları için bu yılda kurban derisi toplayarak, çalışacaklarını ifade etti. Tosyalılara, Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Örgütlerine ve Türk Hava Kurumunun üyelerine kurban derilerinin bağışlanması konusunda çağrıda bulunan Türk Hava Kurumu Tosya Şube Saymanı Ferhat Bozan“ İnancımıza göre, Allah Rızası için yaptığımız ve yapacağımız tüm ibadetlerimizde tek amacımız; O’na sadakatle bağlı olmak, rızalığını kazanmaktır. Dinimiz tüm ibadetlerde, başlama, sonuç ve dua aşamalarının her safhasında iç ve dış güzelliklerin sergilenmesini emreder. İşte bu gerçekten hareketle kurban kesme ibadetimizin usulüne ve amacına uygun gerçeklemesinde, tüm hassasiyetin ve güzelliklerin sergilenmesi esastır. Şöyle ki; kesilen kurbanın eti ne kadar makbul ise diğer unsurlarda o kadar makbul ve kıymetlidir. Bunlar iç ve dış dünyamızın için bir servettir. İyi değerlendirilmesi ülkemizi ve milletimizi sevindirir” dedi.

Kurban derisinin toplanılmasında hijyenik şartların önemine dikkat çeken ÇİLİNGİR, Mevsimin yaz olmasından dolayı, Gıda Kontrol Müdürlüğünün yayınladığı talimatnamesinde; “ kesim sonrası elde edilen deri 1-2 saat dinlendirildikten sonra tuzlanmalıdır. Dinlendirme esnasında derideki fazla su ve kan sızar böylece risk azalır. Dinlendirmeden sonra derinin1/3’ü kadar ağırlıktaki iri taneli tuzla (kaya tuzu) tuzlanmasına işaret etmektedir. Yani yapılacak kurbanla ilgili yardım ve paylaşımlar, niyetlerimizin bir parçasını oluşturmaktadır. Amacına ulaşması için her türlü hassasiyetin gösterilmesinde ülkemiz açısında sayısız yararları bulunulduğu unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

Türk Hava Kurumuna yapılacak deri bağışlarının resmi ihale usulüyle değerlendirildiğini vurgulayan ÇİLİNGİR, yapılan her bağışa karşılık makbuz verildiğini, elde edilen gelirlerin ise bankalar nezdinde kurumun hesabına yatırıldığını ifade etti. Türk Hava Kurumu olarak deri toplama işlemini, araçlar ve kuruma gönül verenler ile yapıldığını anlatan ÇİLİNGİR, kuruma yapılan her bağışın başta Ülkenin gelişmesine ve gençlerin çeşitli etkinliklerinde bulunulmasına katkı sağlandığını sözlerine ekledi. Gönüllü  herkesi kurumlarına destek verme çağrısında bulundu.

Kurban bayramı süresince yaklaşık 4 Araç 8  personelle kurban derisi toplayacaklarını dile getiren ÇİLİNGİR, Tosya  ilçesinde ve köylerinde  kurban derisi toplanacağını vurguladı. Deri Bağışlamak isteyen vatandaşlarımız Kurumumuza ait  (0366) 313 16 43 veya 0535 256 50 34 nolu  telefonlarımıza aradığınızda adresinizden teslim alabiliriz.

Türk Hava Kurumu Tosya Şube Başkanlığı olarak,  Kainatın yaratıcısı ve Alemlerin Rabbi yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.Kurban Bayramınız Kutlu olsun…

THK:1925 Yılından Beri Desteklerinizle Hizmetinizdeyiz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!