Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi Protokolü Vali Avni Çakır Başkanlığında imzalandı

featured

Kastamonu Valiliği öncülüğünde, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğinde hazırlanan “Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi” ile ildeki Tip1 diyabet hastası çocuklara sensörlü şeker ölçüm cihazı verilecek.

Vali Avni Çakır’ ın başkanlığında, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gülamoğlu, Kronospan Yönetim Kurulu Üyesi A. Hakan Dikici, İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Başak’ın katılımı ile Kastamonu Valiliğinde, Tip1 Diyabet hastası çocuklar için verilecek sensörlü şeker ölçüm cihazı hibe protokolü imzalandı.

İmzaların atılmasının ardından açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır; “Tip 1 diyabetli anne babanın Valiliğimize ziyaretiyle beraber Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam projesinin ilimizde haya geçmesi noktasında bir fikir gelişti. İl Sağlık Müdürlüğümüz’ünde koordinesinde ilimizdeki öncelikli tip 1 diyabetli hasta sayısının rakamları çıkarıldı. Bu proje ile 3 ve 17 yaş aralığındaki çocuklarımız ve yararlanacak olan 70 çocuğumuz sözleşmesini imzaladığımız sensörlü şeker ölçüm cihazına sahip olacak. 26 ailemiz ekonomik olarak sosyal yardımlaşma vakfımızın yardım kriterlerinde olduğu için bu ailelerimizin masrafı vakıf tarafından karışılacak geriye kalan ilimizdeki 44 ailenin de sensörlü şeker ölçüm cihazı yüklenici firma tarafından karışılacak” dedi.

Projede Tip 1 Diyabet tedavi ve takibinde kan şekeri kontrolünün sağlanması amacıyla sık aralıklarla çocuklarda kan şekeri ölçülmesi ve buna bağlı olarak ilaç dozlarının ayarlanması gerekmektedir. Ancak bu süreçte çocukların girişimsel yöntemlerle kan şekerinin ölçülmesi sırasında hem ağrılı bir işlem olması hem de ailelerinin kaygı içerisine girmesine neden olması nedeniyle alternatif teknikler geliştirilmiştir. Her gün birçok kez parmak uçlarının delinmesi ile acı, sosyal ortamdan uzaklaşma yaşanabilmekle beraber ailelerin de kendilerinin bulunamadığı okul gibi ortamlarda kaygıları artmaktadır. Bu anlamda temel eğitimde öğrenim gören (okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencisi) diyabetli çocukların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla; çocukların şeker ölçümünü kendisinin yapabilmesi için dijital sensörlü kan şekeri ölçüm cihazlarının Tip 1 Diyabet hususunda toplumsal farkındalığı yükseltmeyi hedeflenmektedir. Valilik Basın

Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Yaşam Projesi Protokolü Vali Avni Çakır Başkanlığında imzalandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!