Tosya 100 Yataklı Yatılı Kız Kuran Kursunun temeli törenle atıldı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde inşa edilecek olan 100 Yataklı Yatılı Kız Kuran Kursunun temeli törenle atıldı.

Törene Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğm. Gökhan Güneş, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç,     İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Mustafa Corcor, MHP Tosya İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, daire ve kurum amirleri, STK temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Küba Camii İmam Hatibi Ahmet Şahin tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Selamlama konuşmasını İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı yaptı. Müft Sabırlı konuşmasında; “Diyanetin Kuran Kursuna ve Milli Eğitimin Ortaokuluna İmam Hatip Ortaokuluna aynı anda kayıt ediliyor. Bu çocuklar hafızlıklarını Diyanetin hocasından yapıyorlar. Okul eğitimlerini de İmam Hatip Ortaokulunun hocalarından görüyorlar. Bu şekilde 4 yıl içerisinde bu çocuklarımız en ideal yaşta en kolay bir şekilde kendileri için hazırlanmış en iyi imkanlar içersinde  hafızlıklarını tamamlamış oluyorlar” dedi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ise; “Hafızlık bilindiği üzere kelime anlamıyla da ezberlemek ve ezberlemenin yanında da Arapça’da korumak anlamına gelmektedir. İslam Coğrafyası üzerinde Müslüman alemi içerisinde Büyük Türk Milleti kadar dinine sahip çıkan onu koruyan kollayan ve en güzel şekliyle yaşayan yok demeyelim de Türk Milleti en başta gelir.

Tabi burada Kuran Kurslarımızın özellikle yatılı Kuran Kurslarımızın ehemmiyeti çok yüksek. Önemli bir hususun da altını çizmek istiyorum. Biz dini bilgimizin %90’nını yazın gittiğimiz Kuran Kurslarında öğrendik. Namaz kılmasını, abdest almasını, Kuranı Kerim okumasını, aklınıza ne geliyorsa. Hemen hemen hepsini bu yaz kurslarında öğrendik” diye konuştu.

İl Müftüsü Mustafa Bilgiç ise konuşmasında; “nerdeyiz Tosya’dayız. Tosya neresi girişimciliğin çalışkanlığın erdemin faziletin milli ve manevi değerlerin koyun koyuna olduğu müstesna bir yer. Kendi ilinin gölgesinde kalmamış bir ilçe.

Rahmetli Cengiz Aytmatov Türkiye’ye gelmiş. Bir liseye gelmiş. Öğrencilere şunu söylemiş. Gençler diyor, Cengiz Aytmatov’un babasını Ruslar öldürdü. Ama Cengiz Aytmatov öğrenilmiş çaresizlik içerisinde korkuya aymazlığa yokluğa teslim olmadı. Öğrendi kendini geliştirdi. Ver bu milletin değerlerini romanlar üzerinden bütün dünyaya yaydı.   Gençler diyor ben şu anda bu topraklar üzerindeyim. Size şunu söylüyorum diyor. Sizin diyor beş tane ananız var diyor. 1-vatan sizin birinci ananız, bayrak sizin ikinci ananız, İslam sizin üçüncü ananız, tarihiniz ve diliniz Türkçeniz dördüncü ananız, sizin beşinci ananız da diyor kendi öz anneniz. Annenizi kaybettiğinizde halanız teyzeniz yokluğunu hissettirmez. Babanızı kaybettiğinizde amcanız dayını yokluğunu hissettirmez. Ama diyor vatanınız bayrağınızı dininizi dilinizi tarihinizi kaybederseniz hem yetimsiniz, hem hem öksüzsünüz. İşte buralar İmam Hatip Liseleri, İlahiyat Fakülteleri, Müftülükler ve bu Kuran Kursları olmasaydı şundan emin olun Türkiye din eğitimi, din öğretimi açısından zeka hurdalığı olurdu. Bunlar çok kıymetli. İmam Hatip Okulları İlahiyatlar Milli Eğitimin alternatifi değil, bunlar birbirini tamamlar” dedi.

Törende konuşan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ise; “Bu öyle güzel bir hizmet ki, bu vesile ile Rabbim öldükten sonra amel defteri açık kalan kullarından bizleri de bu cihete dahil etmeyi nasip eylesin diyorum. Çalıştığım süre içerisinde çok sayıda güzel esere imza attık. Ama derseniz maneviyatı en yüksek gönül ferahlığı en yüksek nedir diye, işte bu eserdir derim. Ben sadece bu eserin bu ilim irfan yuvasının temel kazısında değil, sonuna kadar gideceği yolda bütün kalbimle yanındayım, hangi kapıya gitmem gerekiyorsa gitmeye, hangi hayırsevere el açmam gerekiyorsa açmaya, boyun bükmeye razıyım, yanınızdayım. Yeter ki bu hizmet sonuna varsın. Çocuklarımızın hizmetinde Milletimizin hizmetinde olsun. Şimdi değerli müftüm sadece mescit kısımının hayırsever tarafından karşılandığını söylediyse de ben dört yıllık görev süremde Tosyalı kardeşlerimin hauyrsever vatandaşlarımın sayesinde, onların hayırlarıyla, bağışlarıyla birçok projeyi hayata geçirmiş bir mülki idare amiri olarak bu ilim irfan yuvasının da inşallah Tosyalıların hayırlarıyla biteceğinden adım gibi eminim. Ben bu yoldan geçtim. Her çalışmayı her projeyi sağ olsun Tosyalı kardeşlerimden destekleyerek bitirdim. Onlardan destek alarak bitirdim. Hiç şüphem yok. Neden derseniz Tosya evliyalar diyarı. Tosya deyince akla ilim gelir irfan gelir, hayırseverlik gelir. Ben buna adım gibi eminim. Bu güzel tesisin de bir yıl içerisinde Tosyalı kardeşlerimiz tarafından ayağa kaldırılacağından hiç şüphem yok.

Siz hayırsever kardeşlerimden bir çakıl taşı dahi buraya koymuş vatandaşlarımdan Allah razı olsun. Hepinize canı gönülden çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ilim irfan yuvası bu millete bu ümmete hayırlı alimler insanlar yetiştirecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yeni yapılacak olan 100 yataklı yatılı kız Kuran Kursunun kazasız belasız tamamlanabilmesi için İlçe Müftüsü Halil İbrahim Sabırlı tarafından dua edildi. Kaymakam Deniz Pişkin ve beraberinde protokol üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesinin ardından temele ilk harç konuldu.

İlçenin Yunus Emre Mahallesinde inşa edilecek olan ve yaklaşık maliyeti 7 milyon TL olan Tosya 100 Yataklı Yatılı Kız Kuran Kursunun hayırseverlerin katkısıyla bir yılda tamamlanması planlanıyor.

Tosya 100 Yataklı Yatılı Kız Kuran Kursunun temeli törenle atıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!