TOSYA BELEDİYESİ ZENGİN SU KAYNAĞI BULDU

featured

TOSYA BELEDİYESİ  ZENGİN SU KAYNAĞI BULDU

Tosya belediyesi tarafından  Şehderesi mevkiinden yapılan  isale hattı yenileme çalışmaları sayesinde Tosya saniyede 25 LT suya kavuştu.

 

Tosya Belediyesi su işleri ekipleri tarafından Tosya’ya 4 km mesafedeki Şehderesi mevkiinde yapılan çalışmaları, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yalçın Erdin ve beraberindeki heyet yerinde inceledi.

 

Tosya’ya yaklaşık 4 km mesafede çıkan ve içme suyu olarak kullanılmasına rağmen isale boru hatlarının eskimesi nedeni ile su kaybı yaşanan boru hatları, Tosya Belediyesi su işleri ekipleri tarafından yenilendi. Yapılan bu yenileme çalışmaları sırasında Şehderesi’nden gelen içme suyu yaklaşık saniyede 25 lt’ ye ulaştı.

 

 

 

 

 

 

Çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapan Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, “Belediyemiz su ve fen işleri  ekipleri tarafından Şehderesi mevkiinde yaklaşık bir haftadır yapılan çalışmalar sonucunu verdi. Bu çalışmalar sonucunda yaklaşık 4 km lik mesafeye 110’luk pimaş boru döşenmiş olacak. Belirli mesafelere ise logarlar yapacağız. İki ayrı hat olarak döşenen su boruları, Şehderesi mevkiinde birleştirilerek tek boru haline dönüştürülecek. Yeni borular ile getirdiğimiz su, yaptıracağımız tahlil ve tetkiklerin sonunda içme suyu olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Ilgaz dağının zirvesinden çıkan bu kaliteli kaynak suyumuz Tosya’mızın şu anda kullanılan su tüketiminin %30’luk bölümüne tekabül etmektedir. Yapılan bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Su insanların ve canlıların hayatında çok önem taşıyan bir maddedir diyen Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz de, “Su sadece yaşamak için gereken bir madde değildir. Su yaşamın ta kendisidir. Su yaşamın başladığı ilk yerdir ve tabiatla beraber canlıların yaşamı için önemi ölçülemeyecek bir elementtir. Suyun hayatımızdaki bu önemi nedeni ile, Tosya Belediyesi tarafından Şehderesi mevkiinde yapılan çalışmalar, vatandaşlarımız için önem arz etmektedir. Yapılan bu başarılı çalışmalar sayesinde Tosya’nın yaz aylarında çoğalan içme suyu ihtiyacı rahatlıkla karşılanmış olacak. Başarılı çalışmalarından ötürü tüm ekibe teşekkür ederken,içme suyu şebekesine katılacak olan bu suyun, Tosya’mıza hayırlı olmasını temenni ederim’’dedi.

 

TOSYA BELEDİYESİ ZENGİN SU KAYNAĞI BULDU

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!