Tosya Osmanlı Camii Temeli

featured

Osmanlı Camii’nin temeline ilk kazma vuruldu!..

Dün Gazetemiz Açıksöz’de siz okurlarımıza duyurusunu yaptığımız Osmanlı Camii’nin temeline dün saat 14’te düzenlenen törenle ilk kazma vuruldu. İlçemiz Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, MHP İlçe Başkanı İsmail Yur, ilçemizdeki daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile cami temeline hazırlık için hafriyat çalışmaları törenle başlatıldı.

 
İlçemiz Müftüsü Hikmet Yazıcı’nın açılış konuşmasını takiben Kur’an-ı Kerim tilavet edilmiş, bunun akabinde de  Kaymakam Arslan Yurt ve Belediye Başkanı Kazım Şahin birer konuşma yapmışlardır.
 
İlçemiz Vaizi Muhsin Özdemir’in yaptığı duayı takiben Kurban kesimi ile hafriyat çalışmalarını gerçekleştirilecek iş makinelerine start verilmiştir.

Osmanlı Camii hakkında ulaştığımız teknik bilgilere göre, Osmanlı Parkı’nın güney ucunda 300 m2’yi aşkın bir saha üzerinde  takriben 300 kişi kapasiteli 185 m2’lik iki kat betonarme olarak gerçekleştirilecek camiin ıslak alanları da zemin altı olarak gerçekleştirilecek.

 
Camiin mimari yapısı, iki katlı, kubbeli ve tek minareli olarak projelendirilmiş bulunmaktadır. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra, resmi temelin önümüzdeki haftalarda Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.
 
 

Tüm Tosyalı hemşerilerimize kutlu olası dileği ile, bu Camiin gerçekleştirilmesi adına bu aşamaya kadar emeği geçen herkesi içtenlikle kutluyor, hayırlarının Allah katında da karşılık bulmasını dileriz.

Tosya Osmanlı Camii Temeli

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!