Tosya Özboyu Köyüne Kurtlar Saldırdı

featured

Tosya Özboyu Köyüne Kurtlar Saldırdı

Sonunda korkuyla beklenen, gerçek oldu. Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde gerek Türkiye genelinde kırsal alanlarda yaşayanlar, gerekse köylerde yaşayanlar kış aylarında yemek bulmakta zorlanan yabani hayvanların köylere inmesi her zaman korkuttuğu gibi bu yılda aynı korkuyu yaşatmaya devam ediyor.

Kurt saldırısı Tosya’ya bağlı Özboyu köyünde geçtiğimiz Cumartesi  günü meydana geldi. Gece köye inen ve sayıları belli olmayan Kurtlar, koyun ağılına girdiler. Nerden ve nasıl girdiği henüz tespit edilemeyen kurtlar, kapalı alandaki 6 tane koyunu boğarak öldürdüler.

 
Özboyu köyü sakinlerinden İ.H. sabah ağıla gittiğinde karşılaştığı manzara karşısında şok oldu ve durumu hemen komşularına haber verdi. Köy halkı kendi hayvan barınaklarını kontrol ettiler ve başka bir boğma olayı olmaması üzerine pazar gecesi, köy genelinde olası bir saldırıyı daha önlemek için nöbet tuttular. Sabahın ilk ışıklarına kadar tutulan nöbette beklenilen yabani kurtların köye gelmemesi üzerine, köy halkı nöbet işinin sürdürülebilir bir çözüm olmadığını, değişik başka yöntemle yabani kurtlardan korunma yolları arıyorlar.
Tosya Özboyu Köyüne Kurtlar Saldırdı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!