”Tosya sanayisini dünyaya tanıtacağız”

featured

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi,Tosya sanayisini  dünyaya tanıtacaklarını açıkladı.

Ankara Bilkent Otel  Konferans Salonu’nda  düzenlenen  Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) toplantısına Tosya heyetiyle birlikte  katılan Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi,  AA muhabirine yaptığı açıklamada,bu tür toplantıların ilçe sanayisinin dünya piyasasına açılmasına imkan sağlayacağını söyledi. 

Sanayi ve akademik çevre arasındaki bilgi ağını genişleterek yenilikçi fikirler oluşturmak amacıyla organize edilen  toplantı da gelişmiş sanayilerle  ilçe sanayisini  mukayese ettiklerini    ifade eden Ekşi, açıklamasında şunlara yer verdi;

“İnovasyon Sanayi ve Teknoloji üretiminde katma değer üreten yenilik anlamını taşıyor. 21-22 Ekim 2014 Tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan ve Türkiye’nin Çok önemli Sanayi kuruluşlarının ve Finans Kuruluşlarının Üst düzey yöneticileri ve Ceoları ile Üniversitelerden çok sayıda akademisyenin katılacağı bu toplantıya kayıt yaptırdık. 13 Ekim 2014 günü Bilkent Üniversitesinde gerçekleştirilen açılış toplantısına davet edildik.  Bunun anlamı Gelişen Tosya Sanayisinin Türkiye ölçeğinde farkındalığına varıldığının mesajıdır. Tosya Sanayisi olarak Bu farkındalığı daha üst noktalara nasıl taşırız, Ürettiğimiz ürünlerin içerisine teknolojiyi ve yeniliği ilave ederek katma değeri yüksek ürünleri nasıl üretebiliriz her zaman sanayicilerimizle birlikte bunun araştırması içerisindeyiz. Türkiye’nin 2023 yılında 500 Milyar Dolar olan İhracat hedefi içerisinde 57.000 üyesi bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisinin hazırladığı strateji içerisinde Tosya Sanayisinin payı olması gerektiği bu toplantıda bize anlatıldı. Bizde bu stratejiye Tosya Sanayisi olarak nasıl katkı sağlayabiliriz bunları anlattık. Ürettiğimiz Ürünleri anlattık. Bu ürünleri yenileyerek ihracat noktasında Dış pazarlardan nasıl kabul görebiliriz bunları toplantıda bulunan Akademisyenlerden ve Üst düzey firma temsilcilerinin anlatımlarıyla bu sayede önemli fikirler edindik.

Çalışkan ve  üretken girişimcilerimizin Tosya’mız da  ürettiği  bir çok ürün  tüketiciler tarafından  yoğun talep görmektedir. Türkiye’de örnek olabilecek bir hızla 41 sanayi parseline sahip 630 hektar alan üzerine kurulan Tosya Organize Sanayi Bölgesi’nde ki (OSB) fabrikalarımız ile diğer alanlara kurulan fabrikalarımız ilçe ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Türkiye’nin kapı ihtiyacının  yüze 30’unun Tosya’dan karşılandığı göz önüne alındığında bu katkı daha iyi anlaşılmaktadır.Ahşap sanayinin yanında,kıl tela,tuğla ve pcv başta olmak üzere  bir çok alanda sanayicilerimiz faaliyet göstermektedir. Üretilen bu ürünlerin dünya piyasasında daha iyi tanıtılması için oda olarak sanayicilerimizle birlikte yaptığımız faaliyetler sayesinde ürünlerimizin hak ettiği değeri bulacağına inanıyoruz.” 

 

Başkan Ekşi,toplantında yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların küçük dilimler halinde, gelişmekte olan küçük işletmelerin de olduğu ilçelerde de yapılmasını teklif ettiklerini belirterek, aynı gün yaşam Boyu Öğrenme Programı kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı’na Tosya Ticaret ve Sanayi Odası ve Tosya Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 200.000 Euro bütçeli hibe desteği için müracaat ettiklerini ve bu desteğin Avrupa Birliği tarafından aktarılmasının Tosya’ya önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

Toplantıya,Tosya OSB  adına Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Tosya OSB  Bölge Müdürü İnşaat Mühendisi Nihat Küçükkasap ve Tosya Organize Sanayi Bölgesi Muhasebecisi Ali Sütcü  katıldı.

”Tosya sanayisini dünyaya tanıtacağız”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!