Tosya THK Fitre ve Zekat Gelirlerinin Çekini SYDV’na Takdim Etti

featured

Tosya THK Fitre ve Zekat Gelirlerinin Çekini SYDV’na Takdim Etti

 

 

THK Tosya İlçe Başkanı Ali Çilingir ve THK Tosya Saymanı Ali Oruçöz dün öğleden sonra saat 16:30’da Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’ü makamında ziyaret ettiler.
Bu Ziyaretin ana konusu Fitre ve Zekat gelirlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na verilmesi ile ilgiliydi.

 

Tosya Mahalle muhtarlarına halka verilmesi için dağıtılan boş Fitre ve Zekat zarfları ilçe ve köy halkı tarafından içlerine bir miktar para konulup kapatıldıktan sonra tekrar mahalle muhtarları aracılığı ile Tosya Türk Hava Kurumu Şubesine takdim edilen gelirlerin toplamı Tosya merkez ve Köy Genelinde 22.573,62 TL. oldu.

 

Fitre ve Zekat gelirlerinden elde edilen 22.573,62 TL. kanun gereği % 50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı hesap numarasına yatırılarak bağışlanmakta.

 

22.573,62 TL.’nin % 50’si 11.286,81 TL.’lik çek, bugün Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’e takdim edildi. THK Tosya İlçe Başkanı Ali Çilingir ve THK Tosya Saymanı Ali Oruçöz’ün takdim ettiği 11.286,81 TL.’lik çeki Kaymakam Türküöz basın mensupları karşısında teslim aldı.

 

Takdim töreni sonrasında gazetemiz Açıksöz’e kısa bir açıklama yapan THK Tosya İlçe Başkanı Ali Çilingir ; “İlçe ve Köy halkı her zamanki gibi bu yılda geçen yılki orana yakın Fitre ve Zekatlarını verdiler. Önümüzdeki yıllarda bu oranın biraz daha çoğalacağını temenni ediyoruz” dedi.

Tosya THK Fitre ve Zekat Gelirlerinin Çekini SYDV’na Takdim Etti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!