Tosya’da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet’in 97’nci yılı Tosya ilçesinde de törenle kutlandı.  Kutlamalar kapsamında İlçe Kaymakamı Deniz Pişkin saat 10.00’da makamda tebrikleri kabul etti. Saat 10.30’da ise kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Deniz Pişkin ve beraberinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Deniz Pişkin yaptı. Kaymakam Deniz Pişkin konuşmasında; “biliyoruz ki ayyıldızlı bayrağımızın altında vakit tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir.

Cumhuriyet bir milletin milli mücadele ile yeniden varoluş öyküsüdür. Bir milletin onur ve namus mücadelesidir. Bayrağımızın al rengi, hilali, ayı, İstiklal Marşı’dır.  Çanakkale’de şahlanan, 19 Mayıs’ta Bandırma Vapurunda hayat bulan, 23 Nisan’da cihan-ı aleme haykıran, 30 Ağustos’ta parlayan ve 29 Ekim’de taçlanan bir kahramanlık destanıdır.  Tüm dünyaya ve tarihe verilen insanlık dersidir.  Acının, gözyaşının, azmin, fedakarlığın, gururun hikayesidir.

Ezilen, işgal altında bulunan tüm uluslara örnek teşkil eden soylu bir mücadele öyküsüdür. Tebaayı millet olma, birey olma, yurttaş olma yolunda atılan en büyük devrimin hikayesidir.  Ve Cumhuriyet; hür olmak, eşit olmak, çağdaş olmak demektir. Aziz milletimize ve onun insanlık onuruna sunulmuş en büyük armağandır” diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan parçalar seslendirildi.

Pandemi kurallarına uygun olarak yapılan  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçişi ile sona erdi.

Tosya’da Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!