Tosya’da Kızılcık Sezonu Başladı

featured

İlçemiz köyleri ile bağ ve bahçelerde yetişen kızılcık meyvesi sezonu açıldı.

Kızılcık; kırlarda ve ormanlarda kendiliğinden yetişen yada yetiştirilen bir meyvedir. Ağaçlarının boyu 5 metreyi bulurken, yaprak açmadan çiçek açabilen bir meyve türüdür.  Güz mevsiminde olgunlaşan meyveleri tek çekirdekli olup zeytin iriliğindedir. Buruk tatlı olan meyvesi olgunlaştığında kızıl renk alır.

İlçemizin bağ bahçeler ile kırsal alanlarda ve ormanlarda kendiliğinden yetişen kızılcık bağ ve bahçe sahiplerine ek gelir sağlıyor. Güz mevsimiyle birlikte sezonu açılan kızılcık meyvesi kendiliğinden yetiştiğinden bakım gerektirmiyor. Bağ ve bahçe sahipleri, köylüler olgunlaşan kızılcıkları toplayarak Sebze ve Meyve Pazarında perakende olarak satışa sunuyor yada toptancılara satabiliyor.

Reçeli ve şurubu yapılabilen kızılcık kışa hazırlanıyor. Meyvelerinin olgunlaşmasıyla dallarından toplanan ve tamamen organik olan kızılcıktan yapılan reçel ve şuruplar paketlenerek kış mevsiminde kullanılmak üzere saklanıyor.

Köylülere ek gelir sağlayan ve ilçe ekonomisine katkı sunan kızılcığın tarım açısından da önemi büyük. Kullanılmayan tarım alanlarında ve kırlarda ve ormanlarda kendiliğinden yetişen kızılcık, ilçemize sağladığı ekonomik girdi nedeniyle ilçe tarım açısından da önem taşıyor.

 

Tosya’da Kızılcık Sezonu Başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!