Tosya’da yerli ürün pazara indi

featured

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde üretilen yerli tarım ürünleri pazara indi.

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Tosya ilçesinde üretilen yerli ürünler de halk pazarlarındaki tezgahlarda yerini almaya başladı. Ekonomisi tarıma dayalı Tosya ilçesinde yetiştirilen yerel ürünler yaz mevsimi ile birlikte olgunlaşmaya başladı.

Ürünlerin olgunlaşması ile birlikte yaz sezonu da başlamış oldu. İlçenin köylerinde yetiştirilen domates, salatalık, biber, patlıcan, kabak, dereotu gibi sebzeler Pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. İlçede Pazartesi günleri kurulan halk pazarında satışa sunulan yerel ürünler ilçe halkından yoğun talep görürken köylerde üretilen köy yumurtası da yine halktan beğeni toplayan ürünler arasında yer alıyor.

İlçenin Büyük Kızılca Köyünde çiftçilik yapan Erol Kara ürünleri kendi tarlalarında yetiştirdiklerinin altını çizerek; “Büyük Kızılca Köyü’nde çiftçilik yapmaktayım.  Domates, biber, patlıcan, salatalık, kabak gibi ürünleri kendi tarlamızda yetiştiriyoruz. Bunlar bizim yerel ürünlerimiz. Sezon başladı, şimdi ürünlerimizi halk pazarında ilçe halkımızın beğenisine sunuyoruz. Ürünlerimiz yerel olup, halkımız tarafından bilindiği için ilgi görüyor. Kendi topraklarımızda doğal gübre kullanarak ürettiğimiz ürünlerimizin lezzeti kullanıcılar tarafından takdir edilmektedir.

Halk pazarında satışa sunduğumuz sebzelerle birlikte köyümüzde ürettiğimiz köy yumurtasını da satışa sunuyoruz. Tarım ürünleri yanında kendi üretimimiz olan hayvansal ürünler de tezgahlarda büyük beğeni topluyor. Pandemi tedbirleri altında kurulan halk pazarında satışa sunulan yöresel ürünler yoğun talep görüyor” diye konuştu.

İlçenin köylerinden üretilen yöresel ürünler her sezon tezgahlarda yerini alarak ilçe halkından yon talep görüyor.

Tosya’da yerli ürün pazara indi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!