TÜGVA Kastamonu 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

featured

1 Kasım 2020 tarihinde TÜGVA Kastamonu İl Temsilciliği görevini Burak Arslan’dan devralan Selim Önen ve yeni yönetim kurulu için genel kurul yapıldı. Pandemi dolayısı ile daha önce yapılamayan genel kurul, Tügva Genel Başkanı Enes Eminoğlu, TÜGVA Teşkilat Başkanı İbrahim Beşinci, TÜGVA Karadeniz Bölge Sorumlusu Enes Seba’nın katılımı ile gerçekleşti.

Hafız Ali Kızılkaya’nın Kur’an’ı Kerim Tilaveti ve istiklal marşı ile başlayan Genel Kurula Kastamonu Ak Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Merkez İlçe Başkanı Akif Güzel, Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Sayıkoğlu İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kastamonu İl Spor Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Şeker, ,Eğitim-Bir- Sen Kastamonu Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, MÜSİAD Kastamonu Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Başkanı Mehmet Uyanık, Kastamonu İHH Başkanı Kadir Horoz, Deniz Feneri Kastamonu Başkanı Halit Bitkin, Yedi Hilal Başkanı Adnan Kılıççalar THK Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu, Yeşilay Kastamonu Başkanı İzzet Serhat Köylü, TÜGVA İlçe Temsilcileri, TÜGVA Yönetimleri ve gönüllüleri katıldı.

Genel Kurul konuşmasına “Bizleri rızayı ilahiyi kazanmak adına bir araya getiren Rabbimize sonsuz şükürler olsun” sözleri ile başlayan  TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Selim Önen rahmetli Abdulmetin Balkanlıoğlu hocamızın “Durmayacaksınız İmkan Var, Ortam Var, Özgürlük Var Çalışmayan Haindir” sözüne değinerek Hak ve batıl arasındaki binlerce yıllık savaşın farkında olup kendi cephemizde TÜGVA Kastamonu olarak üstümüze düşeni yapmaktan bir an olsun bile geri kalmayacaklarını belirtti. 

Mevlana hazretlerinin pergel metaforuna değinen Selim Önen konuşmasının devamında gayretimiz, bir ayağı bu topraklarda olup; milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, ecdadından aldığı bayrağı zirveye taşıyan, diğer ayağıyla dünyayı gezen, gezdiği yerlere iyilik ve güzellik götüren, adalet dağıtan bir gençlik içindir. Mücadelemiz nefsimiz için değil, neslimiz içindir, Kastamonu’nun, Milletin, Ümmetin ve İnsanlığın geleceği olacak kardeşlerimiz içindir. Hakkın ve Adaletin timsali, liyakatli ailelerine göz aydınlığı olacak bir gençliğin yetişmesi için olduğunu belirtti.

Selim Önen, genç neslin Kastamonu’da ihyası ve medeniyetimizin yeniden inşası için, zamanımızdan ve ailemizden feragat ederek yola çıktığımız bu kutlu dava da Allah nasip ettiği müddetçe Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle dikleşmeden dik durarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Omuzlarımızdaki sorumluluğun ne kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Bugüne kadar taşın altına elimizi değil, gövdemizi koymaktan bir adım geri durmadık, bugünden sonra da durmayacaklarını belirtti.

Selim Önen konuşmasının devamında Gayemiz “Yine büyük insan, mücadele ve hizmet adamı rahmetli Celalettin Ökten hocamızın deyimiyle, Asrın idrakine müdrik (aklı ermiş), asrın ilimleriyle mücehhez (donanmış), Doğuyu da bilen Batıyı da bilen, aydın desinler diye dininden taviz vermeyen, dindar desinler diye tutucu olmayan, bütün farklılıklara karşı hoşgörülü olan bir neslin yetişmesidir.

Selim önen konuşmasını “Biz ulaşamadığımız için kaybedilen her gencin hesabını ahirette Allah’ın bizden sorulacağına inanmışlar olarak maddi imkansızlıklara, engellere ve diğer bütün olumsuzluklara rağmen bir saniye olsun Ye’se kapılmayacağız, devraldığımız bu kutlu sancağı daha ileriye taşıyacağız. Buradan şahsım ve kardeşlerim adına huzurlarınızda söz veriyorum. Bu vesileyle vakfımızın kuruluşundan bugününe kadar emeği olan tüm yol arkadaşlarıma, kardeşlerime hassaten teşekkür ediyorum diyerek tamamladı.

TÜGVA Kastamonu İl Temsilciliğinde yeni Yürütme Kurulu Murat Arucu Teşkilat Koordinatörü Murat Külahsızoğlu Mali İşler Koordinatörü, Rıdvan Kara Ortaokul Koordinatörü. Volkan Coşkun Lise Koordinatörü, Mustafa Billurcu Üniversite Koordinatörü. Betül İspir Kadın ve Aile Koordinatörü, Zülküf Dal Kurumsal İletişim Direktörü, Yönetim Kurulu ise Şevket Kaya, İbrahim Ayaz, Yunus Dal, Batuhan Kuşlu, Zeliha Ercemal, Emine Betül Okur Sevdenur Deli, Furkan Sancaktaroğlu, Celal Karadöl, İrem Alipehlivan, Muhammed Ali Kılınç ve Feyzanur Arslan şeklinde oluştu.

TÜGVA Kastamonu 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!