Tosya’nın Yöresel Ürünler Tescilleniyor

featured

Yöresel ürünlere ve el sanatlarına sahip çıkan Tosyalı yöneticiler ürünleri tescil etme kararı aldı.

Tosya Sarıkılçık Pirinci ve Tosya Bıçkısı’ndan sonra Tosya Kıstısı için de coğrafi işaret 45 gün içerisinde alınmış olacak.

Kaymakam Deniz Pişkin’in başkanlığında yapılan toplantıda, Tosya’da bu üç üründen sonra coğrafi işaret alınması için başvurusu yapılacak yeni ürünler ve başvuruyu yapacak kurumlar belirlendi.

Buna göre; Tosya Kese-Kuşak Odası Başkanlığı tarafından Tosya Kesesi ve Kuşağı için, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Tosya Kıl Telası için, Tosya Belediyesi tarafından keşkek, taş kadayıf ve aygut için, Tosya Kaymakamlığı tarafından ise fes ve üç etek için coğrafi işaret başvurusunda bulunulacak.

Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıya; Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu Teknoloji İl Müdüre Cafer Açıkel, Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Müge Ertok, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi ve Oda Sekreteri Necati Abacı, Tosya Belediyesi Kültür Müdür Vekili İbrahim Tabakoğlu, Tosya Kese-Kuşak Odası Başkanı Seyfi Bektaş ve Başkan Yardımcısı Mustafa Güllük katıldı.

Tosya’nın Yöresel Ürünler Tescilleniyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!