TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

featured

Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında imzalanan ve TUBİTAK bilim ve toplum dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında fuar düzenlendi.

Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılan TUBİTAK Bilim Fuarı açılışına Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Orhan Cığa, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

Programın açılış konuşmasını Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mesut Şeker yaptı. Şeker  konuşmasında, “Bilim fuarımızı bir yarışma etkinliği değildir. Öğrencilerimiz ortaokuldan itibaren sınavların baskısıyla buralara kadar geldiler. Amacımız öğrencilerimizin ürettikleri bilimsel bilgileri herkesle paylaşarak eğitici öğretici bilgilere ortam oluşturmaktadırlar” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu konuşmasında; “öğrencilerimiz yıl içinde hazırladıkları projeleri burada sergiliyorlar. Birbirinden çok farklı projeler var, öğrencilerimizi tebrik ediyorum, emeği geçen bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Orhan Cığa, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu birlikte kesti.

Açılışın ardından stantları gezen Kaymakam Cıbır ve protokol üyelerine öğrenciler projelerini anlatarak TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın projelerini sergilemek için bir fırsat olduğunu söylediler.

İlçemizde 3. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını açan Tosya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 40 proje sergilendi. Projeleri 20 öğretmen ile birlikte 90 öğrenci hazırladı.   

 

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!