Turizm Haftası Kutlandı

featured

15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle geçtiğimiz akşam Mithat Boyner Ticaret Meslek Lisesi tarafından kutlama programı düzenlendi.

Fatih Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama programı saat 20.00 de başladı. Programa Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt,  İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mesut Şeker ve Cemalettin İpek, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Koç, İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Arpacı, İlyas Çakır, Cahit Çalışkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Okul Müdürü Sıtkı Murat Demirci yaptı.

Demirci konuşmasında; “turizm; ekonomiyi geliştirmesi, istihdam yaratması, doğal, kültürel ve sosyal çevrenin korunmasındaki etkisi ve dış ödemler dengesine olumlu katkıları nedeniyle ülkelerin kalkınmasında önemli bir yer tutmaktadır.

Turizm gelirimiz 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,4 atarak 32 milyar 310 milyon 424 bin dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 78,9 2u yabancı ziyaretçilerden, yüzde 21,1’i ise yurt dışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi” dedi.

Programda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi; “Tosya; tarihiyle, kültürüyle, yetiştirdikleriyle, bağlarıyla, doğal güzellikleriyle ve bulunduğu konum itibariyle turistlerin ilgisini çekebilecek konumdadır. Büyük bir savaş görmeyen ilçemiz, tarihi yapılarını günümüze kadar koruyabilmiş ancak 1943 yılında geçirmiş olduğu büyük deprem nedeniyle bazı yapıları hasara uğramıştır. Ayakta kalan yapılar restorasyon çalışmalarıyla turizme kazandırılmış, zamanın en iyi örneklerini taşıyan tarihi yapılarımız gezilip görülmeye değer niteliktedir” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Şahin’de konuşmasında;” aslında çok önemli, çok özel, mutlaka Tosyalıların da üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konuyu bu akşam masaya yatırıyoruz bi nebze Turizm Haftası dolayısıyla.

Tabi turizm çok çeşitlendi. Artık sadece doğa turizmi tarih turizmi kültür turizmi yok. Din turizminden eğitim turizmine, sanayi turizminden sağlık turizmine kadar her alanda turizmi çeşitlendirdi insanlar ülkeler, gruplar, kuruluşlar.  Ancak turizmden yeteri kadar pay alabilmek için kesinlikle bu olaya da profesyonel bir bakış açısıyla bakmamız gerekir. Yoksa yerel bi bakış açısıyla amatör bir ruhla turizmde bi yol almamız mesafe almamız turizm pastasından pay almamız asla söz konusu olamaz” dedi.

Konuşmaların ardından Tosya’nın tarihi değerleri ve kültürel güzellikleri slayt eşliğinde katılımcılara anlatıldı.

Manilerle atışma oyununun sunulmasının ardından Külkedisi Masalı Tosya Ağzıyla katılımcılara anlatıldı.

Gelin Kaynana Atışması oyunun sahnelenmesinin ardından Tosya Yaren Ekibi sahne aldı. Yaren Ekibi gösterileriyle Turizm Haftası programı sona erdi. 

     

Turizm Haftası Kutlandı

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!