TÜRKİYE MÜJDEYİ KASTAMONU’DAN ALACAK

featured

TÜRKİYE MÜJDEYİ KASTAMONU’DAN ALACAK

Bakan Yıldız, Ağustos’ta gelmeyi planladığı Kastamonu gezisini Eylül ayına erteledi.

– Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kastamonu’da petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek bu çalışmaları yerinde görmek için bugünlerde gelmeyi planladığı Kastamonu ziyaretini Eylül ayına erteledi.

– Bakan Yıldız, Exxon Mobil’in Kastamonu’da yoğun bir şekilde petrol araması yaptığını belirterek “Eylül ayında Türkiye’nin enerjisine büyük katkı sağlayacak arama çalışmalarına Kastamonu’dan müjdeli haber vermeyi istiyoruz” dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Exxon Mobil’in ortak çalışmalarıyla yürüttükleri Kastamonu bloğundaki sondaj çalışmalarını görmek üzere gelmeyi planladığı Kastamonu gezisini Eylül ayına ertelemesindeki gerekçeyi arama çalışmalarında olumlu sonuçların alındığı ve bu yüzden kesin bir söz söylemek için Eylül ayına ertelediğini söyledi.

Uzun bir uğraş sonucu ulaştığımız Bakan Yıldız, gazetemiz muhabiri Vedat İkizoğlu’na yaptığı açıklamalarda Exxon Mobil yetkililerinden Kastamonu bloğundaki platform hakkında bilgi aldığını ve somut bir şey söylemek için incelemelerin Eylül ayına kaydırıldığını söyledi.

Karadeniz’de petrol ve doğalgazla alakalı çalışmaların son günlerde yoğunlaştırıldığını ifade eden Yıldız, en temel hedeflerden birinin petrolün yerli kaynak haline gelmesiyle alakalı çalışmalar olduğunu vurguladı. Petrol ve doğalgazın yerli kaynak haline gelmesinin cari açığın düşürülmesine katkı sağlayacağını kaydeden Yıldız, “O yüzden sondaj çalışmaları, arama faaliyetleri, sismik çalışmalar yapılıyor. Bizim risk olarak gördüğümüz, eğer petrol ve doğalgazı bulamazsa o zaman hem cari açığa, hem ithalata olan bağımlılığın bu seviyelerde devam edecek olması. Fakat şuanda böyle bir düşüncemiz yok ve inşallah Kastamonu’da petrolü bulacağız.”

Exxon Mobil’in Kastamonu’da yoğun bir şekilde petrol araması yaptığını belirten Yıldız, “Eylül ayında Türkiye’ye Kastamonu’dan müjdeli haber vermeyi istiyoruz”

Exxon Mobil yetkilileri, Kastamonu kıyılarında petrol arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Şuanda platformun arama ve sondaj çalışmaları sürüyor. Müjdeli haberin Eylül ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte duyurmak istiyoruz. Kastamonu’dan çok umutluyuz. Burada bulunacak petrolün Türkiye’nin enerjisine yetecek ve büyük katkı sağlayacak miktarda olmasını bekliyoruz”

Eylül ayı içerisinde gerçekleşecek ziyaret programının ise henüz netlik kazanmadığı ve Exxon Mobil yetkililerinden alınacak son bilgiler neticesinde netlik kazanacak.

 

Vedat İKİZOĞLU

Foto: Taner Yıldız (Özel Haber)

 

 

TÜRKİYE MÜJDEYİ KASTAMONU’DAN ALACAK

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!