Validen Tosya Arama Kurtarma Derneği’ne destek sözü

featured

İlçemizde TAKUT adıyla kurulan Tosya Arama Kurtarma Derneği başkanı ve üyeleri Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz’i geçtiğimiz akşam ziyaret ederek bilgilendirme yaptı.

TAKUT başkan üyeleri ilk olarak AFAD İl Müdürlüğüne ziyarette bulundu. Ziyarette İl Müdür Vekili ile görüşmesinde dernek hakkında bilgi veren TAKUT Başkanı Sacittin Börekçi, kuruluş amacının bölgesel amaçlı kurtarma olduğu, yaşanabilecek afetlerde arama kurtarma çalışmaları yapmak amacıyla kurulduğunu kaydetti.  Devlete destek olmak istediklerini de vurgulayan Börekçi bölgesel bazlı başladıklarını ve ülke genelinde arama kurtarma ağı oluşturmak istediklerini söyledi.

AFAD İl Müdür Vekili, arama kurtarmaya katılacak olan üyelere arama kurtarma eğitimi vereceklerini ve olası bir doğal felakette ilk müdahalenin bölgede bulunan arama kurtarma ekipleri tarafından yapıldığının altını çizerek, gerekli desteğin verileceğini söyledi.

Daha sonra Vali Yaşar Karadeniz’i ziyaret eden TAKUT Başkan ve üyeleri kuruluş amaçları hakkında bilgi verdi. Yapmak istedikleri çalışmaları anlatan Başkan Sacittin Börekçi, Vali Yaşar Karadeniz’den destek istedi.

Toplum yararına çalışan kuruluşların önemine değinen Vali Yaşar Karadeniz, olası bir doğal felakette arama kurtarma yapan kuruluşların desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. TAKUT’un her zaman yanında olduklarını belirten Vali Yaşar Karadeniz destek olacaklarını kaydetti.

Validen Tosya Arama Kurtarma Derneği’ne destek sözü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!