Ziraat Odası Kastamonu Günlerinde

featured

Tosya Ziraat Odası Yönetim Kurulu; bu sene 14-18 Mart 2012 Tarihleri Arasında 8.cisi Düzenlenecek Olan “Başkentte Kastamonu Günleri”ne Katılma Kararı Aldı.

 27 Şubat 2012 tarihinde yapılan 2 aylık Ziraat Odası Meclis Toplantısında, Yönetim Kurulu tarafından “14-18 Mart 2012 tarihleri arasında Ankara’da 8.cisi düzenlenecek olan “Başkentte Kastamonu Günleri” etkinliklerine katılma teklifi oy birliği ile kabul edilerek etkinliklere katılma kararı alındı.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet AKDİKEN “ 29 Martta yaptığımız Yönetim Kurulu toplantısında, her sene olduğu gibi bu yılda katılacağımız etkinliklerde Ziraat Odası olarak neler yapabileceğimizi tartıştık. Bu yıl Oda olarak Tosyamızı tanıtan bir broşür bastırmayı, bu broşürde özellikle Tosya Pirincimizi ve meyveciliğimizi ön plana çıkarmak, Tosya Bağlarını tanıtmak istiyoruz” dedi.

Yönetim olarak etkinlikler boyunca Ankara’da, Odaları tarafından oluşturulacak stantta hazır bulunacaklarını kaydeden AKDİKEN “ Hazırlatacağımız broşürlerle, slaytlarla soframızın vazgeçilmezleri arasında olan pirincin, özellikle de Tosya Pirincinin çeltik ekim alanlarının hazırlanmasından, sofralarımıza gelinceye kadarki tüm işlemlerini sergilemeyi düşünüyoruz. Böylece pirincin ne kadar meşakkatli bir üretim dalı olduğunu gözler önüne sermeye, pirinç fiyatlarının düşük olduğuna, özellikle pirinç için olmazsa olmaz olan sulama suyu problemine  yetkililerin dikkatlerini çekmeye çalışacağız.”

Arazi toplulaştırılmasını etkinlikler boyunca, etkinliklere katılacak olan ilgililere birinci elden iletileceğini dile getiren Oda Başkanı Ahmet AKDİKEN “ Yönetim olarak bizimle birlikte 5 gün süreyle stantta hazır bulunacak olan Odamız Tarım Danışmanı tarafından, katılımcılara teknik yönden açıklamalar yapacak, bununla ilgili sunumlar verecektir. Bu vesile ile tüm Tosyalı hemşerilerimizi, Kastamonulu hemşerilerimizi etkinliklere katılmaya Oda olarak bir kez de biz davet ediyoruz” dedi. (RÇ)  

 

Ziraat Odası Kastamonu Günlerinde

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!