14 Kasım Dünya Diyabet Günü

featured

Diabetes  mellitus ,vücudun kandaki glukozu, yani şekeri nasıl kullandığını etkileyen bir       grup hastalığın genel adıdır. Glukoz sağlığınız için hayati önem taşır çünkü kas ve dokuları   oluşturan hücrelerin enerji kaynağıdır. Aynı zamanda beynin ana enerji kaynağıdır. Diyabet, hangi tip olursa olsun, kanda çok fazla glukoz olduğu anlamına gelir ancak nedenleri farklılık gösterebilir. Aşırı glukoz ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü(WHO) ile Dünya Diyabet Federasyonu’nun(IDF) öncülük ettiği, tıp tarihinde bugüne kadar üretilmiş olan en değerli molekülü “İNSÜLİN HORMONU” nu bulan Frederick Banting’in doğum günü  olan “14 Kasım Diyabet Günü ”tüm dünyada her yıl belirlenen değişik tema ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Tosya Toplum Sağlığı Merkezi olarak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında İlçemizde sağlıklı yaşam aracıyla, stant kurularak diyabet hastalığı hakkında halka bilgi verilmiş ve vatandaşlarımızın şeker ölçümü yapılmıştır. Okullarda diyabetle ilgili eğitimler düzenlenip okul eğitimlerinde video gösterimi yapılmıştır. Okullara ve vatandaşlara konuyla alakalı broşürler dağıtılmıştır.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!