Erdoğan-Büyükanıt ve İşbirlikçiler..

Geçen haftanın Türk tiyatrosuna en büyük armağanı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaoğlu’nun 27 Nisan 2007’de Genelkurmay Başkanlığı sitesine gecenin saat 23.30’unda konan ve “e-Muhtıra” adıyla literatüre geçen vakayı, “O e-muhtıra AKP’nin tekrar iktidara gelmesi için konmuştur oraya. Mağdur edebiyatı için konmuştur oraya. Büyükanıt’la Erdoğan işbirliği yapmışlardır o olayda. Çıksınlar ‘Biz işbirliği yapmadık desinler” ifadeleriyle NTV’deki canlı yayınla hepimize yaz sıcağında bir tebessüm armağanı tiyatro repliği olarak sunmasıdır. İçinden geçmekte olduğumuz sürecin doğurduğu stresli havaya değişik bir renk katmıştır bü absürd düşünce.

 

Her ne kadar konu sıkıntısı çekilmiyorsa da, medyadaki kalemlere de iyi bir bagaj sunmuş oldu Kılıçdaroğlu. Örneğin Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, 29 Temmuz 2010 tarih ve “İŞTE TAM LİSTE ‘MUHTIRA İŞBİRLİKÇİLERİ” başlıklı yazısında hepimizi bu yaz sıcağında dönemin işbirlikçilerini tespit uğraşından kurtaran bir derlemeyi özetlemiş; Kılıçdaroğlu’nun “işbirlikçi” ilan ettiği liste uzayıp gidiyor.. o listeye geçmeden önce özel bir ismi, özel olarak burada not etmem lazım; o işbirlikçilerin başında, bugün Kılıçdaoğlu’nu sürpriz bir atakla genel başkanlık koltuğuna oturtan ve kendince uygun göreceği zamana kadar da hamiliğini üstlenmiş olan Önder Sav da var.

 

Sayın Oğur yazısında, “27 Nisan 2007’de CHP yönetiminde yer alan ve bugün partinin genel başkanı olarak konuşan Kılıçdaroğlu’nun bu iddiası doğruysa Büyükanıt ve Erdoğan AKP’yi iktidar yapma konusundaki muhtıra işbirliğinde yalnız değildi.

 

O halde gelin 2006’daki Danıştay Baskını ile başlayıp, Cumhuriyet Gazetesi’nin ‘Tehlikenin Farkında mısınız’ manşetleriyle büyütülen, ardından önce 12 Nisan 2007’de dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın ‘sözde değil özde laikliğe bağlılık’ açıklamasıyla tırmanan, Şener Eruygur’un başını çektiği ADD öncülüğündeki 14 Nisan 2007’de Tandoğan’da düzenlenen ilk cumhuriyet mitingiyle sokaklara taşan cumhurbaşkanlığı krizinin sonucunda 27 Nisan 2007 gecesi saat 11.30’da yayımlanan muhtıraya destek vererek AKP’nin yüzde 47 ile iktidara gelmesine hizmet edenleri yeniden hatırlayalım” diyor ve bir isim listesi ile, listede isimleri bulunanların işbirlikçiliğini kanıtlayan açıklamalarını özetlemiş. O listede kimler yok ki,

 

CHP Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, CHP Genel başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Nur Serter, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Oktay Ekşi(Hürriyet), Tufan Türenç(Hürriyet), Ertuğrul Özkök(Hürriyet), Yılmaz Özdil(Sabah), Hıncal Uluç(Sabah), Ural Akbulut(Eski ODTÜ rektörü), İsmail Küçükkaya(Akşam), Ece Temelkuran(Milliyet), Fikret Bila(Milliyet), Ahmet Hakan(Hürriyet), Nuray Mert(Radikal), Erdal Şafak(Sabah) ve Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın o meşum muhtırayı göklere çıkaran açıklamaları başlı başına demokrasi tarihimize geçecek birer ibret vesikası.

 

Okurlarının hafıza tazelemesine büyük katkısı olduğuna inandığım o yazının sonuç kısmını da siz okurlarımla paylaşmak isterim. Sayın Oğur diyor ki, “Büyükanıt-Erdoğan ile işbirliğiyle AKP’yi tek başına iktidar yapan ‘muhtıra komplosu’na destek verenlerin listesi böyle uzatılıp gidilebilir.. peki Büyükanıt 27 Nisan e-muhtırasını taktik icabı verirken ve herkes böylesine gaflet uykusundayken CHP yöneticisi olan Kemal Kılıçdaroğlu ne yapmıştı.. hiçbirşey…

 

Tuncay Özkan’ın Kanaltürk’ünde ‘laiklik tehlikede’ konulu programlara çıkıp, ‘Nokta Dergisi’nin darbe iddialarını Genelkurmay yalanladı, özür dileyecek misiniz?’ diye Meclis’e soru önergeleri vermekle meşguldü.

 

Peki ne olmuştu da Büyükanıt bir anda işbirlikçi ilan edilmişti?

 

‘Dolmabahçe zirvesinde cumhuriyeti AKP’ye sattığı’ için. Yani Büyükanıt’ın suçu aslında darbe değil tam tersine Gül’ün Çankaya’ya çıkmasını engelleyememek, bağlı olduğu hükümete tabi olmak yani özetle aslında darbeyi yapamamak.

 

Herhalde bugünlerde Büyükanıt da en uzun veda ziyaretini yaptığı CHP Genel Merkezi’nde Baykal ve Sav’ın kendisine hediye ettiği mitolojide ‘yaşamın birliği ve bütünlüğünü’ temsil eden ‘yaşam kasesi’ne bakıp bakıp, milyonların meydanlarda alkışladığı muhtırası yüzünden şimdi CHP tarafından işbirlikçilikle suçlanmasının manasını çözmeye çalışıyordur.”

Erdoğan-Büyükanıt ve İşbirlikçiler..

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!