TOSYA MÜFTÜLÜĞÜ YAZ KUR’AN KURSU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

featured

TOSYA MÜFTÜLÜĞÜ YAZ KUR’AN KURSU

ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

 

Öğrencilerin yaz tatiline az bir zaman kaldı. Yaz tatilinin başlaması ile birlikte aileleri ve öğrencileri Yaz Kur’an Kursu heyecanı bekliyor. Bu heyecanın tatil boyunca öğrenciler arasında sevinç ve mutluluğa dönüşmesi için hazırlıklara çoktan başlandı.  Tosya Müftülüğü, bu yıl gerçekleştirilecek yaz Kur’an Kursları için personele yönelik eğitim seminerleri düzenledi. Tosya Müftülüğüne bağlı merkez, belde ve köy camileri ile buralarda bulunan Kur’an Kurslarında görev yapan personele yönelik olarak beş gün süreyle düzenlenen seminerler Müftülüğe ait konferans salonunda gerçekleştirilmektedir. Başta Tosya Müftüsü ve gazetemiz yazarı Hikmet Yazıcı olmak üzere, İlçe vaizleri Muhsin Özdemir, Özgül Koçak ve formatör öğreticiler Halit Karaca ile Bilge Karadağ tarafından verilen seminerde, yaz aylarında verilecek kurslar ele alınmaktadır.

Kursların kayıt işlemleri ile ders saatleri ve ders programlarının görüşüldüğü kurslarda, eğitim metotları ve eğitim teknikleri üzerinde duruluyor. Öğrencilerin tatil olgusu içerisinde katılacakları Yaz Kur’an Kurslarının, eğlenceli ve cazip hale getirilmesi için yapılacak işlemler ve alınacak tedbirler üzerinde duruldu. Görsel eğitim materyallerinden de yararlanılan seminerlerde, Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenen ortak metot ve hedefler üzerinde duruluyor. Öğrencilerin bilgi, yaş ve sınıf seviyelerinin göz önüne alınarak belirlenecek kurslar, kur sistemi şeklinde gerçekleştirilecek.

Yaz Kur’an Kursları, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da, haftada beş gün; günde üç saat olarak gerçekleştirilecek. Yaz tatilinin başlamasını müteakip, yaklaşık on günlük aranın ardından ülke genelinde 27 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında iki ay olarak yapılacak Kur’an kursları, Ramazan bayramına üç gün kala sona erecek.

Tosya Müftülüğü, bu yıl Yaz Kur’an Kurslarını yaklaşık 200 cami ve Kur’an kursunda gerçekleştirecek. 220 civarında personelin görev alacağı kurslara 3000 dolayında öğrencinin katılımı beklenmektedir.

 

 

 

TOSYA MÜFTÜLÜĞÜ YAZ KUR’AN KURSU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!