Tosya Yine Tek Yürek

featured

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Tosya yine tek yürek oldu.

Tosya halkı FETÖ’cü hainlere emellerine ulaşamayacağını bir kez daha gösterdi.  FETÖ’cü hainlerin yaptığı 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yıldönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yurt genelinde olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak saat 11.00’de şehitlik ziyareti yapıldı. Saat 12.00’de ise Tosya Müftülüğü tarafından ilçemiz Mer’aş-i Abdurrahmanpaşa Camii’nde 15 Temmuz Şehitleri için Mevlid-i Şerif okundu, dua edildi.

Kutlama etkinlikleri ilçemiz Cumhuriyet Meydanında saat 20.00’de başladı. Tosya Halkının yoğun katılım gösterdiği 15 Temmuz kutlama etkinlikleri Tosya Ahi ve Yaren Derneği Mehter Takımı gösterisi ile başladı.

Mehteran gösterisinin ardından Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.  Okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri için dua edildi.

Gecede konuşan Belediye Başkanı Kazım Şahin 15 Temmuz gecesi hainlerin emellerine ulaşamadığının altını çizerek Türk Milletinin o gece vatanına sahip çıktığını söyledi.

Etkinlikte konuşan Kaymakam Deniz Pişkin ise 15 Temmuz gecesinde hainlerin Türk Halkının sert direniyle karşılaştığına vurgu yaparak halkın darbeye karşı dur dediğini ve vatana sahip çıktığını söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz Gazisi Orhun Şekercioğlu’nun (O Gece ) sunumu ve belgesel gösterimi yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Sanatçı Abdullah Civliz konseri ve Tosya Musiki Derneği ile Tosya Tasavvufi Musiki Korosu Müzik dinletisi ile sona erdi.

Etkinlikte Tosya Belediyesi tarafından kavurmalı pilav ve helva ikramı yapıldı.

Tosya Yine Tek Yürek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!