Yaren Ocağını bu kez Metin Tiftikçioğlu yaktı..

featured

Yaren Ocağını bu kez Metin Tiftikçi yaktı..

Yarenler Derneğinin geleneksel hale getirdiği her hafta farklı kesimlerden konuk ağırlama ve Yaren Ocağını Yakma’da bu haftaki konukları Tosya esnafından Metin Tiftikçioğlu, Tosya da görev yapan banka yetkilileri ve arkadaşları ile değişik meslek gruplarından, esnaf, zanaatkârların oluşturduğu bir gruptu.

Artık alışılagelen Yaren geleneğine göre misafirler her zaman olduğu gibi saat tam 20.oo de Yaren Meclisine, selamlama ve hoş geldiniz seremonisi ile alındılar. Hoş geldiniz kahvesi ikramından sonra kısa birer konuşma yapan Başağalar Alaattin Zeybek, İsmail Akar ve Yaren Reisi Fatih Lepeci; “Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, meclisimize hoşluk verdiniz. Muhabbetimiz bol, ocağımız daim olsun” dedikten sonra önce Yaren Kültürü ve bu kültürün ana unsurlarından biri olan Yaren Meclisi hakkında konuklarına bilgiler verip açıklamalarda bulundular.

Tosya Yaren Meclisi hakkında açılama yapan Dernek Başkanı Recep ÇAKMAK; “Yaren meclisimiz, tüm faaliyetlerini derneğimiz çatısı altında sürdürmektedir. Amacımız televizyon ve internet bilgisayar olmadan da, çok samimi ve nezih ortamda çok hoşça vakit geçirildiğini göstermek ve bunu temin edecek olan, özellikle gençlerimize dönük Yaren kültürünü önce yaşamak, sonra yaşatmak. Birlik ve dirliğin bu çerçevede algılanmasına katkıta bulunmak. Üzerinde hassasiyetle durduğumuz göz bebeğimiz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak, kötü alışkanlıkları olan arkadaş çevresi ve kötü ortamlardan uzaklaşmalarına yardımcı olacak alternatifler oluşturmaktır” dedi. “Misafirlerimiz bu akşam Yarenin folklör ve eğlence boyutunu görecek ve izleyecekler. Bunlar faaliyetlerimizin bir bölümü. İnşallah ilerleyen dönemlerde çok daha değişik faaliyetlerimiz alanlarımız olacak. Burası Meclisimizin kapısında gördüğünüz gibi Tosya Yaren Meclisi. Yani Tosya’nın meclisi, Tosyalıların meclisi. Bu meclise hepimiz sahip çıkmalıyız. Bilhassa gençlerimiz bu nezih mekanlara gelmeliler. İnsanlar olmazsa mekanların hiç kıymeti yoktur. Burası da sizinle güzel. Her zaman bu nezih mekana sizleri bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Halk oyunları, orta oyunlarının ardından konuklara yöresel yemeklerden ikramda bulunuldu. Programın sonuna görüşlerini aldığımız konuklar; “Tosya’nın böyle bir mekana ihtiyacı vardı. Çok güzel, gösterilen etkinlikler de çok güzeldi. Yaren Derneği’ne de Yaren Meclisini oluşturan güzide insanlarımıza da çok teşekkür ederiz. Maddi ve manevi bize düşen her konuda hizmete hazırız” diye görüşlerini dile getirdiler.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yaren Ocağını bu kez Metin Tiftikçioğlu yaktı..

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!