ERKEK EVE GEÇ GELİRSE -4-‏

ERKEK EVE GEÇ GELİRSE -4-‏


Ayrıca bundan sonra eşim ve çocuklarımla yeteri kadar bir arada bulunmazsam üzerimde haklarının kalacağını düşünüyorum. İnsan olgunlaştıkça tüm bu hakları daha iyi anlıyor. Dolayısıyla ben de geçmişteki yoğun günlerimde bunu anlayamamışım.” Diye de ekliyor doktor bey.

Erkeğin eve erken gelmesinden maksat, eve geldiğinde çocukları ve eşine özel bir zaman dilimi ayırabilmesi ve bu süre içerisinde başka bir şeyle meşgul olmamasıdır aslında. Evde geçirilen gerçek zaman, çocuklar ve eşe ayrılan “nitelikli zaman”dır.  Evdekilerle konuşurken bir yandan da televizyon seyredip gazete okumak, vakit ayırmak sayılmaz. Hiçbir şeyle ilgilenmeyip, tamamen karşısındaki kişiye kanalize olmak, değer vermek, ilgilenmektir aslında vakit ayırmak. Üstelik babanın illaki hafta içi çocuklarıyla her akşam nitelikli bir zaman geçirmesi de değildir istenen. Hafta içi bu mümkün olamamışsa ailenin babası hafta sonları onlarla bir arada bulunmaya özen göstermelidir.

Ayrıca, “Erkek eve erken gelsin de ne yaparsa yapsın”, “kocam gözümün önünde bulunsun” şeklinde bir hırs göstermek de isabetli olmaz. Kimi erkekler eve erken gelir ama yemeğini yer kabuğuna çekilir. Yanında koşuşturan çocuğunu kucağına alıp sevmez, onunla oynamaz, eşiyle iki güzel laf etmez. Belki de evde hayatı daha da sıkıcı hale getirebilir.

Eşinin akşamları dizi dibinde oturmaktan daha çok mutlu olan kadın ile eve para getirmeyi evde olmaktan daha önceliğe alan erkek, hayata bakışları farklı olduğundan çatışmalar yaşarlar. Biri “Eve neden hep geç geliyorsun”, diğeri “Seni aç mı bırakıyorum, neden şükretmiyorsun, bu saate kadar nerde olduğumu biliyorsun değil mi?”  der ve çatışmalar,kavgalar,gürültüler başlar.

 

En iyisi gelin evimize zamanında gidelim, günlük çalışmalarımız dışında ailemize de zaman ayıralım.Göreceğiz ki o zaman çok mutlu olacağız,eşimiz mutlu,çocuklarımız mutlu olacak; kısaca mutlu bir aile oalacağız.

 

ERKEK EVE GEÇ GELİRSE -4-‏

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!