TÜRK HALKLARI ALEUİTLER

‘Turan” Türk soyundan (ırkından) olanların yaşadığı büyük ülkenin “Türk Dünyası”nın adıdır. “Turanlı” bu ülkede yaşayanlara verilen isimdir. 5 bin yıllık bir tarih dilimi içinde Turan ülkesi, bütün kuzey yarımküreyi içine alır. Turan ülkesinin merkezi “Tanrı Dağları” dolayında bulunan “Ötüken”dir.
Turan ülkesinde yüzlerce Türk bölgesi varsa da büyük bölümlerin Türkçe isimleri ve yerleri şöyledir:

Kutyak (Batı Avrupa),
Urallı (Doğu Avrupa ve İskandinavya),
Altaylı (Asya),
Amerid (Kuzey Amerika ve buradaki Kızılderililer),
AbyaYalalı (Güney Amerika ve buradaki Aztek, Maya ,İnka ,Peru ve diğerleri)

“Öntürkler” (Erken dönem)de iki büyük Turanlı kolu var idi. Ural Dağlarının batısında oturan “Urallılar” ile Uralların doğusunda oturan “Altaylılar” Urallılar kuzey ve kuzey batı Avrupalıların ataları (cedlerinin) başlıcaları Finler, Estonyalılar ve Litvanyalılardır. Altaylılar ise bugünkü Sibiryalılar, Kuzey Buz Denizinde yaşayan Eskimolar, Kuzeydoğuda yaşayan Saka (Yakutlar) ile Kuzey Amerika’da yaşayan Kızılderililerin atalarıdır. Ural’a göç eden bir bölüm Altaylıların Urallılarla birleşmesi ile “Oğuz Boyu” ortaya çıkmıştır. Altay’a göç eden Urallıların Altaylılarla birleşmesi ile Özbek, Kazak, Kırgız boyları ortaya çıktı. Altaylıların Çinlilerle birleşmesinden “Moğollar”, Moğolların Çinlilerle birleşmesinden Koreli ve Japonlar ortaya çıkmıştır.

Amerikalı Kızılderililere “Amerid” ya da (yerli) denir. Ameridler Altaylıların Amerika kıtasındaki uzantılarıdır. Alaskalı Ameridlerin Sibirya’ya göç ederek Yakutlarla birleşmesinden “Yuitler” Altaylı Yakutların Kablumbağa Adası (Kuzey Amerika’ya) göç ederek Alaskalı Ameridlerle birleşmesinden Aleuitler meydana gelmiştir. Ameridlerin Orta ve Güney Amerika’daki uzantıları Aztekler, İnkalar ve Mayalardır. Şu anda Meksika halkının yüzde 80’i Mayaların nesilleridir. Amerika kıtası “AbyaYalalıların” devamlı yurdu idi. Teksas’ın aslı Türkçe “Tek Saz”dır. Niyagara Şelalesine Meluncanlar “Ne Yaygara” ismini koymuşlardır. Niyagara kelimesi hiçbir dilde yoktur. Kuzey kutbunda yaşayan “İnvitler” ile Kanada’daki “Ocibualar”ın yaşantıları, kilim dokumaları ve kültürleri Türk olduklarını fazlasıyla göstermektedir…

Bu yazılanlar büyük TÜRK MİLLETLERİNİN değerli tarihçilerinin çalışmalarıdır….

BÜYÜK TÜRKMİLLETLERİ ADINA SAYGI VE ÖĞÜNÇLERİMİZİ SUNUYORUZ

TÜRK HALKLARI ALEUİTLER

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!