Türk Hava Kurumu Tosya Şubesi Kutsal Topraklarda

featured
Model Uçak Rehber Öğretmeni Güney Doğan, öğretmenlik yaptığı Suudi Arabistan’ın Medine Şehrinde öğrencilerine model uçak kursu verdi.
Havacılığa gönül veren Güney Doğan, Türk Hava Kurumu’nun Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Müdürlüğünde model uçak eğitimini tamamladıktan sonra Rehber Öğretmen Model Uçak Sertifikasını aldı. Medine Riyat Büyük Elçiliğine bağlı Medine uluslararası Türk okulunun Özel Hendek okulları Türk Şubesinde Teknoloji ve Tasarım dersine giren Doğan burada eğitim gören 35 öğrencisine model uçak eğitimi verdi.
Doğan; kurs sonunda yaptığı açıklamada; “ Türk Hava Kurumu gençlere ücretsiz havacılık kursları vermekte onlara yeni bakış açıları kazandırmaktadır. Bir öğretmen olarak çocuklarıma nasıl daha faydalı olabileceğimi düşündüm. THK Tosya Şube Başkanı Ali Çilingir ve Şube Saymanı Ferhat Bozan ile kurduğum iletişim sonunda Medine’de model uçak kursu açmayı planladık. Şube Başkanı Ali Bey bize her türlü imkânı sağlayacağını belirtti ve 50 kişilik kurs malzemesini bize gönderdi. THK Tosya Şubesinin katkılarıyla 35 öğrencim Türk Hava Kurumuyla, havacılıkla tanıştı. Emeği geçem herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Eğitim sonunda öğrenciler kendi elleriyle yaptıkları model uçakları büyük bir coşkuyla uçurdular. Güney Doğan eğitimlere tüm coşkularıyla devam edeceklerini belirtti.
Türk Hava Kurumu Tosya Şubesi Kutsal Topraklarda

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

Açıksöz Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!